У Жовкві ліквідовують дитячу спортивну школу

У Жовківському районі на один спортивний заклад стане менше. Так, у Жовкві ліквідовують дитячо-юнацьку спортивну школу «Юність».

Про це йдеться у №1 (113) газети “Прикордоння”.

ДЮСШ «Юність» діяла при Львівському обласному фізкультурно-спортивному товариству «Колос». Тут працювали п’ять тренерів: три – з футболу та по одному – з тенісу та шахів. Крім того, у штат працівників спортивної школи входили директор та бухгалтер. Заклад фінансувала Жовківська районна рада, але вона вирішила ліквідувати ДЮСШ «Юність».

У коментарі «Прикордонню» заступник голови Жовківської районної державної адміністрації та депутат Жовківської районної ради Юрій Дубневич пояснив, що школу ліквідували, оскільки в районі існує така ж структура при відділі освіти.

– У обох дитячо-юнацьких спортивних школах – «Юності» та при відділі освіти – діти відвідують однакові спортивні секції. «Колос», якому підпорядковувалась «Юність», на Жовківщині вже не діє. Тому фінансувати з районного бюджету обидві школи однакового спрямування сенсу немає, – пояснив Юрій Дубневич.

Трьох тренерів з футболу, які раніше працювали у «Юності», перевели на роботу у ДЮСШ при відділі освіти, ще один – звільнився, а бухгалтера працевлаштували. Директор, як пояснив Юрій Дубневич, щодо свого працевлаштування не звертався. Ще один тренер, зі шахів, наразі непрацевлаштований.

– У нього немає спеціалізованої спортивної освіти, а у спортивній школі це є вимогою. Оскільки «Колос» була скоріше як громадське організація, то цей критерій не був важливим. Тож зараз шукаємо шляхи виходу з цієї ситуації, – додав Юрій Дубневич.

Приміщення, у якому розташовувалась ДЮСШ «Юність», належить районній раді. Що з ним буде – наразі невідомо. Розглядають кілька варіантів, про які наразі не говорять.

У свою чергу, тренер зі шахів ДЮСШ «Юність», працевлаштування якого ще не вирішено, Володимир Копцюх вважає її ліквідацію непотрібною.

– У наших дітей були хороші досягнення на різних змаганнях. Ліквідація «Юності», на мою думку, дасть незначну економію, – зазначив Володимир Копцюх.
Наприкінці минулого року тренер написав відкритого листа, у якомузвернув увагу на неналежне фінансування, зокрема, турнірів зі шахів у районі, ліквідації районної організації товариства «Колос», яка опікувалась розвитком спорту у сільській місцевості, і, в тому числі, на ліквідацію ДЮСШ «Юність».

– Будемо скликати загальні збори батьків дітей, які відвідували наші секції, аби обговорити наступні кроки у ситуації, яка склалась, – додав Володимир Копцюх.

Тим часом, ліквідація «Юності» повинна завершитись до 27 січня.

 

Comments

comments