У Раві-Руській заборонили використовувати російськомовний культурний продукт

Депутати Рава-Руської міської ради заборонили публічно використовувати російськомовний культурний продукт на території міста. Відповідне рішення вони ухвалили на засіданні XLI сесії 14 грудня.

Про це йдеться у №1 (113) газети “Прикордоння”.

Рішення прийнято аби уникнути ескалації напруги у суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації.
При ухваленні рішення депутати Рава-Руської міської ради взяли до уваги звернення патріотичних та ветеранських громадських організацій.

Отож, на території Рави-Руської встановлено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах. Цей мораторій діятиме до моменту повного припинення окупації території України.

Крім того, секретарю ради доручено вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи. До неї повинні увійти представники громадськості, правоохоронних органів та керівників органів місцевого самоврядування. Для цього проводитимуть роз’яснювальну роботу серед фізичних та юридичних осіб.

 

Comments

comments