Вода для равчан подорожчала

У Раві-Руській для всіх категорій споживачів зросли тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету 12 грудня.

Про це йдеться у №1 (113) газети “Прикордоння”.

Так, мешканці міста, у яких вдома не встановлено лічильників на воду, платитимуть за водопостачання 11 грн. 16 коп. за кубометр, а за водовідведення – 14 грн. 8 коп. Для тих же, хто встановив засоби обліку води, тариф складає 10 грн. 16 коп. та 14 грн. 8 коп. відповідно.

Бюджетні та приватні підприємства, а також мешканці сусідніх сіл, за водопостачання платитимуть 12 грн. 16 коп., а за водовідведення – 16 грн. 58 коп.

Таким чином, вартість водопостачання зросла на 1 грн. 19 коп. (для споживачів, які не використовують лічильник та бюджетних організацій), на 1 грн. 35 коп. (для тих, у яких встановлені лічильники), водовідведення – на 2 грн., а для бюджетних організацій останнє – на 2 грн. 50 коп., тобто, в середньому, на 11 – 18%.

Втім, ці тарифи могли б бути більшими, якби міська рада не передбачила у бюджеті на 2019 рік коштів на компенсацію різниці в тарифах між економічно обґрунтованими та затвердженими. Вона складає 1 грн. за кубометр для тих споживачів, які не мають засобів обліку води, 2 грн. за кубометр, – для тих, які мають, а також 2 грн. 50 коп. – на водовідведення.

Нові тарифи вступили у дію з січня цього року.

Нагадаємо, востаннє тарифи на водопостачання та водовідведення у Раві-Руській підвищували у березні минулого року.

Comments

comments