З 25 листопада заїхати на “євробляхах” в Україну можна буде лише за гроші

Власники автомобілів на єврономерах з числа громадян України не зможуть перетнути український кордон без сплати грошової застави у сумі, яку слід було б сплати за розмитнення. Ці зміни, що вступають в силу з 25 листопада, передбачені так званими «законами про євробляхи», – повідомило ZAXID.net.

Обидва законопроекти були офіційно опубліковані у газеті «Голос України» у суботу, 24 листопада, і відповідно вступають в силу у неділю, 25 листопада. Зміни, зокрема, стосуються правил перетину кордону резидентами України на автомобілях з іноземною реєстрацією.

«За новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу», – повідомило видання з посиланням на керівника Львівської митниці ДФС Левка Прокіпчука.

Зміни вступають в силу рівно опівночі (00:00) 25 листопада.

Фактично це означає, що власники нерозмитнених автомобілів на єврономерах втратили право виїзду за кордон. Точніше, виїхати вони зможуть, однак не зможуть повернутися в Україну, не сплативши суми розмитнення в якості грошової застави. Таким чином, тепер власники таких автомобілів постали перед очевидним вибором – або користуватися ними виключно на території України, або все ж офіційно розмитнити їх.

Разом з тим, голова організації “АвтоЄвроСила” Олег Ярошевич відреагував на вступ у дію законів про доступне розмитнення та заборону ввозу авто на іноземних номерах українцями з 25 листопада.

“З 12 години ночі 25 листопада заїхати на митну територію України можна буде лише при сплаті заставної вартості автомобіля. Однак ця застава не повертається, оскільки процедура не виписана законодавством. Відтепер ви не зможете в’їхати в Україну в режимі транзит та тимчасовий ввіз, – говорить Олег Ярошевич. – Я закликаю вас не розмитнювати за цими ставками та сам не буду розмитнювати – я вважаю, що ці ставки завеликі”.

Втім, що робити з ввезеними автомобілями на єврономерах, які через 180 днів будуть поза законом, Ярошевич не сказав, – повідомило Авто.24.

Фото Радару

Comments

comments