У Жовківському районі збудують скотомогильник

На території Воле-Висоцької сільської ради рекультивують землі та збудують об’єкт для захоронення та знешкодження тваринних відходів. Про це повідомила низка Інтернет-видань з посиланням на Prozorro та Наші Гроші. Львів.

Вартість будівництва скотомогильника складе 18,62 млн. грн. Рекультивацію земель проведуть для створення захоронення та знешкодження тваринних відходів Жовківського костомельного заводу.

Видання Форпост нагадало, що два роки тому виник скандал через те, що завод не утилізує мертвих тварин згідно з санітарними нормами, а просто закопує їх на навколишній території.

Рік тому пройшли громадські слухання з приводу проекту рекультивації земель довкола заводу. Проект рекультивації передбачає захоронення в облаштованому котловані викопаних із забрудненої території решток тваринного походження. Розмір котловану – 200 на 200 м, глибина – 2,5 м. Він має бути герметичним, вистелим спеціальною плівкою. Насип над котлованом повинен бути не менше двох метрів, а міцність настилу повинна бути настільки щільною, аби по ньому могла їздити гусенична техніка.
Згідно з угодою, яку уклали 1 листопада, всі роботи планують завершити до кінця 2019 року.

 

Comments

comments