Рава-Руська формально змогла стати кращою від Гійча

Чемпіонат Львівської області завершився. У всіх лігах команди зіграли усі матчі, у яких визначили чемпіонів, призерів та аутсайдерів.

Про це йдеться у №20 (110) газети “Прикордоння”.

Головні інтриги останнього туру для колективів Жовківщини було те, яка з команд, Гійча чи Рави-Руської, посяде вищу сходинку у турнірній таблиці прем’єр-ліги, а також те, чи зможуть Синьковичі виграти другу лігу.

Напередодні останньої гри гійченці та равчани мали однакову кількість очок і займали сусідні сходинки у турнірній таблиці. У ній на 7 місці були перші, на 8 – другі. Тому для того, аби «залізничники» змогли обійти Гійче, вони мали їх перемагати. Втім, як виявилось, і ми, і навіть у Федерації футболу Львівщини, не до кінця розібралися з положеннями регламенту змагань. Адже при однаковій кількості очок до уваги беруть очні протистояння між двома командами.

Як і першому матчі в Раві-Руській, гра у Гійчі переможця не виявила і результат повторився – 0:0. А це означало, що кількість очок у команд залишилась однаковоою і для визначення їхнього місця у турнірній таблиці брали до уваги критерій найбільшої кількості перемог. Тут на одну більше було саме у равчан, як і краща різниця забитих та пропущених м’ячів. Тому саме «Локомотив» і зайняв підсумкове сьому місце.

А «Юність» з Гійча вже другий сезон поспіль потужно розпочинає чемпіонат, спершу навіть претендує на чемпіонство, а накінець сезону втрачає позиції. До прикладу, з останніх шести матчів цього чемпіонату гійченці 4 програли, і по одному разу зіграли внічию та перемогли. При чому перемога була мінімальна, вдома, та ще й над найгіршою командою чемпіонату.

Фото footboom.net

Comments

comments