Депутата районної ради оштрафували

Депутата Жовківської районної ради оштрафували за те, що вчасно не повідомив про те, що придбав автомобіль.

Про це йдеться у №12 (102) газети “Прикордоння”.

Так, районний обранець не повідомив Національне агенство з питань запобігання корупції про те, що 18 лютого минулого року придбав автомобіль Opel Insignia 2012 р.в., вартістю понад 205 тис. грн. Цим він вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Депутат у суді свою вину визнав. А не повідомив про купівлю автомобіля, бо не знав, що повинен таке робити. Натомість він зазначив, що вказав придбаний автомобіль у декларації за 2017 рік.

Суд постановив визнати депутата винним у вчиненні адміністративного правопорушення і оштрафував його на сто неоподаткованих мінімумів, що складає 1 тис. 700 грн.

Очевидно депутатом, який вчасно не повідомив про придбання автомобіля, є Михайло Процайло. З депутатів Жовківської районної ради він задекларував автомобіль Opel Insignia. Крім того, він є директором ТЗОВ «Профіт М», інформація про що вказана у постанові суду.

Нагадаємо, відповідно до Закону «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, тобто – 80 тис. грн., депутат повинен протягом десяти днів письмово повідомити про це НАЗК. Ця інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб та оприлюднюється на офіційному веб-сайті відомства.

 

 

Comments

comments