Площу у Раві планують реконструювати

У Раві-Руській завершилось обговорення проекту реконструкції площі Вічевої.

Про це йдеться у №11 (101) газети “Прикордоння”.

Обговорення тривало у два етапи. На першому, який відбувався у січні-лютому, равчани ознайомились із проектом реконструкції і вносили свої пропозиції. Після того їх було враховано і змінений проект знову винесли на обговорення, яке тривало до кінця квітня.

Як розповіли у міській раді, пропозицій було близько півтора десятка.

– Равчани, які займаються ландшафтним дизайном, проконсультували нас щодо того, які рослини найкраще буде висадити на клумбах. Для нас це важливо, адже догляд за ними потребуватиме також певних і зусиль, і коштів, – розповів міський голова Микола Зінько. – Також була слушна пропозиція, аби хідники через площу пролягали навхрест – так, як ходять люди, – зі сторони малого базару до церкви та зі сторони центру у напрямку цвинтаря.

Серед пропозицій, які врахували при розробленні проекту реконструкції площі Вічевої, було встановлення фонтану, який б’є із землі, облаштування велостоянки. Крім того, ялинку, яка росте в центрі міста, залишать, а навколо неї зроблять підвищення і встановлять лавки. А от пам’ятник радянським воїнам, який є напівзруйнованим, перенесуть – або на територію відділу прикордонної служби, або – меморіалу радянським військовополоненим на горі Вовковиці.

Також на площі можуть облаштувати і зупинку громадського транспорту, але у тому випадку, якщо не буде збудовано автостанції (її повинні збудувати неподалік, – Авт.). Крім того, на площі передбачено місце і для встановлення сцени, а саму її по периметру обгородять, аби унеможливити заїзд автомобілів на неї.

Comments

comments