Восьмикласниця стала ведучою на радіо

Учениця 8 класу Рава-Руської школи-гімназії стала ведучою однієї із програм на обласному радіо.

Про це йдеться у №6 (96) газети “Прикордоння”.

Так, у січні гімназисти взяли участь у фінальному етапі обласного конкурсу мультимедійних презентацій «Моя маленька Батьківщина – душі потіха і розрада». За його підсумками, відеоролик про Раву-Руську, який відзняли восьмикласниці Аліна Рикмас, Анастасія Чобіт та Соломія Басараб, зайняв перше місце, а останню, яка була ведучою відеоролика, запросили на запис одного із випусків програми «Мандри», яка виходить на «Львівському радіо».

– Соломіє, розкажи, як ти стала ведучою на радіо?

– Ми з однокласницями, з якими відвідуємо гурток журналістики у школі, взяли участь у обласному етапі конкурсу «Моя маленька Батьківщина – душі потіха і розрада», де презентували наш відеоролик про Раву-Руську. Над ним ми працювали троє, але мені випала нагода бути ведучою і розповідати глядачам про місто. У перерві конкурсу до нас підійшла одна із членів журі, яка є автором програми «Мандри на «Львівському радіо», і запропонувала мені записати один випуск програми.

– Про що у ньому ти розповідала?

– Розповідала про Раву-Руську – цікаві факти з історії міста, про його пам’ятки та особистостей.

– Які у тебе враження?

– Це для мене було вперше. Спершу, мені було дуже страшно і я хвилювалась, але згодом – опанувала себе і отримувала задоволення від процесу запису. Атмосфера на радіо була спокійна та натхненна.

– Чи не хочеш в майбутньому стати радіоведучою?

– Так, мабуть, я ще подумаю над цим питанням. Мені подобається журналістика, але як буде надалі, ще не знаю.

Аліна Рикмас,
Анастасія Чобіт

Comments

comments