Юні художники Рави отримали «нову» школу

У Раві-Руській відкрили нове приміщення художньої відділення дитячої музичної школи.

Художнє відділення розмістилося на другому поверсі будівлі по вул. Грушевського, 23, над дитячою бібліотекою. Ця будівля перебуває у комунальній власності міста. Юним художникам передали три кімнати з чотирьох, які є на другому поверсі. Вони не використовувались і стояли пусткою не один десяток років. Експлуатувати другий поверх будівлі було неможливо, оскільки у незадовільному стані там була підлога і міжповерхове перекриття.

Протягом останніх двох років будівлю було капітально відремонтовано: спершу – перекрито дах, згодом – зроблено міжповерхову стяжку, замінено вікна, проведено ремонт, викладено на подвір’ї бруківку. Кошти на це було виділено з бюджету розвитку Львівської обласної ради та міського бюджету Рави-Руської. Загалом за увесь час було витрачено близько 1 млн. грн. 

На «новосілля» художньої школи, яке відбулося 4 вересня, зібралися як самі юні художники, так і учні Рава-Руської музичної школи, їхні батьки та викладачі, представники міської та районної влади, закладів культури. До цього юні художники займалися у одному з класів власне музичної школи.

У коридорі та художніх класах відбувалась виставка робіт учнів художнього відділення.

Учні  музичної школи, гітаристи, фортепіанник, саксофоніст та скрипаль зіграли невеликий концерт. З вітальним словом виступив директор Рава-Руської дитячої музичної школи Валерій Самбульський.

– Школа зародилася у 2006 році. Але з того часу важко було вирішити питання з приміщенням для художньої школи. За останні роки ми маємо дуже багато досягнень на районному, обласному та всеукраїнському рівнях, наші викладачі – проводять виставки і закордоному.

Тут ми маємо просторі приміщення, зал, зможемо запрошувати сюди гостей, проводити виставки та концерти. 

Завідувач художнім відділенням Уляна Шумило привітала гостей з відкриттям нового приміщення.

– Дякуємо всім, хто долучився до цієї хорошої справи, яким треба вчитися, розвиватися, досягати багато чого, – зазначила завідувач.

Валерій Самбульський вручив подяки та грамоти з нагоди відкриття нового приміщення художнього відділення – міському голові Рави-Руської Миколі Зіньку, секретарю Рава-Руської міської ради Володимиру Кожушку, завідувачу художнім відділенням Уляні Шумило, підряднику ремонтних робіт, техперсоналу, а також – представнику батьківського комітету Миколі Солтису.

– Це знаменна, історична й радісна подія. Нелегко в період комп’ютерних технологій залучити дітей до мистецтва. Сподіваюсь, що і в цьому приміщенні зростатимуть нові таланти, які матимуть нові перемоги та здобутки, – зазначив заступник голови Жовківської районної державної адміністрації Юрій Дубневич.

Юрій Дубневич вручив подяки Жовківської РДА міському голові Рави-Руської, директору Рава-Руської ДМШ, а також грамоти техперсоналу та викладачам художнього відділення.

Керівник відділу культури і туризму Жовківської РДА Галина Фесюк також привітала равчан з відкриттям нового приміщення художньої школи та подарувала професійну гуаш.

– Сподіваюсь, що ними ваші діти зможуть намалювати гарну картину на згадку про це відкриття, – додала Галина Фесюк

Творчих злетів і не губити творчої креативності побажали викладачам та учням художнього відділення директор та режисер Народного дому Рави-Руської Лариса Дудок та Ірина Басай.

– Два роки тому тут дах протікав, у підвалі стояла вода, перекриття між першим і другим поверхами прогнило, а працівники бібліотеки на першому поверсі переживали, щоби їм нічого на голови не впало, а коли заходили сюди на другий поверх, було страшно, щоби провалитися донизу. Два роки тому зробили дах, минулого – внутрішні роботи, цього – обмостку, виготовляємо документи на систему опалення. Думаю, і буде фасад, – зазначив міський голова Рави-Руської Микола Зінько. Він подякував усім тим, хто долучився до реалізації всіх цих робіт.

Після закінчення привітань гості могли оглянути виставку робіт учнів художнього відділення, а також класи, в яких тепер вони займатимуться і творитимуть.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №8 (88) від 9 вересня 2017 року

Comments

comments