У Куликові запрацював шаховий гурток

У Куликові, при Народному домі, з початку березня почав працювати шаховий гурток «Дракон».

Про це йдеться у №5 (95) газети “Прикордоння”.

Гурток створений у рамках реалізації Програми розвитку шахів у Львівській області на 2017 – 2022 рр., яка розрахована на дітей шкільного та дошкільного віку.

– Для реалізації цього проекту було витрачено кошти з обласного бюджету. Цьому посприяли у Львівській обласній державній адміністрації та Львівській обласній шаховій федерації, – розповів директор шахово-шашкового клубу «Дебют» міста Жовкви Петро Лесик, який також очолив новостворений шаховий гурток у Куликові. – Ці кошти було спрямовано на закупівлю інвентарю – шахових фігур, годинників, шахівниць, демонстраційних шахівниць.

Створення шахового гуртка ініціювала, зокрема, місцева жителька Галина Лев, ідею підтримали керівник Народного дому Кулика Ірина Кожушко, де і розміщується він, директор місцевої школи Тараса Гнатюк та керівник відділу освіти Михайло Коваль. Останні надали столи і крісла.

За словами керівника гуртка, попри те, що гурток у Куликові розрахований, у першу чергу, на дошкільнят, триває набір і дітей, які навчаються у початкових класах шкіл. Наразі гурток вже відвідує 23 дитини.

Попри те, що гурток створений не за кошти обласного бюджету, його утримання потребує додаткових витрат.

– Наразі програма не передбачає створення робочих місць для шахових тренерів, тому гурток поки працює на платній основі, щоб за рахунок цього, а також і з допомогою спонсорських грошей, можна було оплатити працю викладача. Це – тимчасовий крок, але він гарантує нашу якість і перспективу розвитку, – додав Петро Лесик. За його словами, у районі і надалі будуть створювати подібні гуртки, які тісно співпрацюватимуть між собою, а також з тими, які вже існують багато років, зокрема, у Жовкві та Раві-Руській.

– На мій погляд, Програма, в рамках якої і було створено гурток у Куликові, розрахована на більше, ніж 5 років, аби виховувати чемпіонів, які можуть не просто розраховувати на покращення навичок, а й отримання певної шахової спеціалізації. І у майбутньому ми матимемо тих, хто представлятиме наш район на обласних, державних і, може, міжнародних турнірах, – додав тренер.

Михайло Левандовський

Comments

comments