Куликів вивільняється від сміття

У Куликові розпочали вирішувати проблему зі сміттям. Принаймні про це говорить місцева влада.

Про це йдеться у №1 (91) газети “Прикордоння”.

– Проблема зі сміттям у нас була півтора року – увесь Куликів був у смітті (з часу Грибовицької трагедії, – Авт.), – розповіла селищний голова Куликова Лілія Бова. – Ми не мали куди його вивозити, нам відмовляли. Тому врешті оголосили конкурс на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів.

Переможцем конкурсу з вивезення сміття з Куликова стало ТЗОВ «Спецавтотранс-Львів». На сесії, яка відбулась наприкінці листопада минулого року, було затверджено нові тарифи. А вже з грудня підприємство почало укладати відповідні договори з куликівчанами.

– З частиною мешканців вже укладено угоди і вивезено сміття. З рештою – робота триває (станом на 4 січня, – Авт.), – додала Лілія Бова.

Оголошення із закликом укладати прямі угоди з підприємством розповсюдили по Куликові. Після укладеної угоди мешканці Куликова безкоштовно отримують контейнери для збору сміття. Його об’єм – 120 літрів.

Крім того, окремі угоди укладають і установи, підприємці та підприємства.

Вивіз сміття з контейнерів відбувається один раз на два тижні. Мінімальна вартість послуги з вивезення контейнера, ємністю 12 куб. метрів складає 90 грн. 13 коп. на місяць.

Спеціальних майданчиків для збору сміття, за словами селищного голови, по Куликові облаштовувати не будуть. Такий з’явиться хіба що на цвинтарі. Угоду на вивіз сміття звідти комунальне підприємство також уклало з «Спецавтотрансом».

Фото для ілюстрації зі соціальних мереж

Comments

comments