У школі-інтернаті облаштовують унікальну кімнату

У Рава-Руській спеціалізованій школі-інтернаті розпочали облаштовувати сенсорну кімнату.

Про це йдеться у №10 (90) газети “Прикордоння”.

– Сенсорна кімната – це спеціально облаштоване приміщення, яке допомагає хворим відновлювати їх сенсорне сприйняття, – розповів директор школи-інтернату Андрій Солтис. – У такому середовищі використовуються спеціальні меблі та пристрої, які стимулюють та підсилюють чуття органів зору, слуху, нюху, тактильні та вестибулярні рецептори, а також на психічний та емоційний стан дитини, мають заспокійливу, тонізуюючу та відновлювальну дію.

З допомогою спеціальних ефектів, таких як світлові чи шумові, до прикладу, допомагають дитині почувати себе комфортно і бути більш відкритою для навколишнього світу.

– Таку кімнату ми облаштовуємо аби допомогти дітям з особливими освітніми потребами і тими, хто дуже часто переживає стрес, адже найкраще дитина запам’ятовує на позитивних емоціях, – додав директор школи-інтернату Андрій Ярославович Солтис. – Головне, щоб учні знайшли свою зону комфорту, особливо це вдається через гру».

Наразі сенсорна кімната у школі-інтернату облаштована неповністю. Як розповіли у школі, її вартість може перевищувати 200 тис. грн., у той час як у розпорядженні школи є лише 15 тис. Ці кошти навчальний заклад отримав від Річківської сільської ради. Тому, облаштовуючи сенсорну кімнату, у школі-інтернаті намагаються купувати спершу найголовшніше обладнання, прислухаючись водночас до порад психологів. Так, у кімнаті вже є сухий басейн із кульками, м’який острівець відпочинку, крісло-трансформер, мат, а також різні електронні пристрої – нічник, лавова лампа. Останні стимулюють роботу зорових рецепторів.

– Наразі хочемо повністю облаштувати одне приміщення, щоб покращити умови навчання класів інтенсивної педагогічної корекції, тому активно шукаємо тих, хто може стати спонсором цього проекту, – додав директор щколи-інтернату.

Попри незавершеність облаштування сенсорної кімнати, там вже розпочинаються заняття.
Додамо, подібними кімнатами можуть похвалитися небагато українських навчальних закладах. Тому цей проект, особливо для школи подібного типу, є дуже корисним і потрібним, адже допомагає дітям, які через пені вади або комплекси бувають замкнутими і відокремлюються від суспільства.

Михайло Левандовський

Comments

comments