Обставини загибелі школяра у Раві-Руській наразі залишаються нез’ясованими

Напередодні вихідних у Раві-Руській трапилась важка трагедія. За нез’ясованих наразі обставин під локомотив, який рухався по рейсах, потрапив 12-річний хлопчик Юрчик М. Від отриманих травм невдовзі він помер, не приходячи до тями.

Ця трагедія стала справжнім шоком для усього міста. Вона породила багато запитань, найголовніше з яких – «Як так сталося»?. Пошук відповідей на ці запитання серед равчан, у соціальних мережах породив низку різних версій щодо обставин, за яких трапилась ця страшна трагедія.

Офіційної інформації щодо трагедії наразі є лише дві. Перша – повідомлення Головного управління Національної поліції у Львівській області. Воно з’явилось у день трагедії і при обставини наїзду на школяра у ній не розповідалось. Друга – інформація департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Тут з незрозумілих причин чиновники вказали на те, що хлопчик загинув, коли начебто переходив через колію і нібито розмовляв по телефону. Втім, як виявилось згодом, останні надали неправдиву інформацію.

У наступні три дні після трагедії «Прикордоння» намагалось з’ясувати її обставини – аби не допустити поширення неправдивої інформації, чуток. Як виявилось, таку, на жаль, можуть подавати і офіційні органи влади, які стають першоджерелом новин для інших засобів масової інформації, в тому числі і для «Прикордоння».

Протягом суботи, неділі та у понеділок після трагедії нам вдалось отримати деякі офіційні коментарі від медиків та правоохоронців. Так, головний лікар Рава-Руської районної лікарні розповів, що хлопчик після наїзду локомотива поступив до них у медзаклад, де протягом трьох годин медики підтримували його життя. Одразу після поступлення вони викликали реанімобіль Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, однак він прибув аж через три години. Про причини такого тривалого прибуття на виклик до травмованої дитини рава-руським лікарям невідомо. Коментар щодо цього у центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у суботу, після трагедії, отримати не вдалось – там не відповідав телефон.

Коментувати що-небудь чи говорити про трагедію дирекція школи, у якій навчався загиблий хлопчик, відмовилась, пояснивши це важким емоційним та психологічним станом після трагедії.

Не знають усіх обставин трагедії і у сім’ї загиблого хлопчика.

У понеділок, у коментарі «Прикордонню» прес-секретар Головного управління Національної поліції у Львівській області спростувала повідомлення департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА про те, що хлопчик начебто розмовляв по телефону під час переходу через колію. За її словами, наразі обставини, за яких він потрапив під локомотив, не з’ясовано.

З поваги до світлої пам’яті загиблого хлопчика, зі співчуття до його сім’ї, родини, вчителів, однокласників та близьких, «Прикордоння» у найближчий час звернеться з офіційними запитами до усіх компетентних органів щодо обставин трагедії. У першу чергу, таке звернення направимо до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф аби там пояснили причину такого тривалого прибуття реанімаційного автомобіля для порятунку життя хлопчика.

Користувачів соціальних мереж та равчан просимо розуміння та співчуття для сім’ї хлопчика і утримання від коментарів щодо обставин трагедії до моменту їхнього офіційного оприлюднення з боку правоохоронців.

Молімося за упокій душі Юрчика…

Молімося за те, аби батькам вистачило сил пережити цю трагедію…

Просімо Бога, аби подібна трагедія більше ніколи не повторилась…

Вічна пам’ять!

Comments

comments