На Жовківщині збудують нову дорогу

У Жовківському районі збудують розв’язку між основними дорогами міжнародного і державного значення, які пролягають через Львівщину.

Так, навколо Львова збудують нову північну об’їзну дорогу. Вона повинна поєднати дороги М-06 Київ – Чоп та дорогу Н-17 Львів – Луцьк з трасами М-09 Львів – Рава-Руська, М-10 Львів – Краковець, М-11 Львів – Шегині, які забезпечують сполучення між Україною та Польщею. Протяжність нової об’їзної дороги становитиме 22,9 км. Дорога матиме чотири смуги руху – по дві в кожен бік.

Нова об’їзна дорога пролягатиме через Яворівський, Жовківський, Кам’янко-Бузький райони. Вона стане частиною автомобільної дороги Львів – Краковець. Остання, зокрема, стане частиною міжнародного транспортного коридору (№3) Берлін – Вроцлав – Львів –Київ.

На Жовківщині дорога пролягатиме через Великий Дорошів, Зашків, Завадів, Малі Підліски. На перетині з дорогами міжнародного та національного значення облаштують дворівневі транспортні розв’язки, а а на перетині міжнародної дороги М-09 Львів – Рава-Руська планують повну розв’язку за типом «лист конюшини».

– На території Жовківського району слід провести викуп земельних ділянок та інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, на території будівництва автомобільної дороги, для суспільних потреб, – повідомили у Жовківській районній державній адміністрації

Ініціатива щодо викупу земельної ділянки, інших об’єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, для суспільних потреб може належати органам виконавчої влади чи органам місцевого самоврядування.
Роботи можуть розпочатись вже наступного року. Нова траса з’єднає автомобільну дорогу М-06 Київ—Чоп з трьома автомобільними шляхами державного значення, які прямують від Львова до кордону з Польщею.
Археологи також чекають на цей проект. Адже він стане першим в історії України, де археологічні дослідження відповідатимуть усім європейським стандартам у сфері охорони культурної спадщини. Уже на етапі проектування дороги було детально обстежено 19 давніх поселень у межах майбутнього будівництва. Загалом, площа розкопок дорівнюватиме площі майже 14 футбольних полів.

 

Comments

comments