Равські лісівники обговорили проблему всихання сосен

У ДП «Рава-Руський лісгосп» відбувся семінар-навчання  на тему «Всихання соснових насаджень». У ньому взяли участь представники лісництв, сільські та міські голови, представники районної адміністрації, науковці, фахівці з вивчення питань всихання, представники місцевих ЗМІ. 

Про це повідомили у прес-службі лісгоспу.

Семінар – навчання відкрив директор Антон Косовський. Докладно про проблему всихання соснових насаджень  у Рава-Руському лісгоспі зокрема та в Україні вцілому доповідав доцент кафедри насінництва НЛТУ Крамарець В.О..

На прикладі хвойних дерев  Річківського лісництва учасникам семінару продемонстрували стан пошкоджень гілок і кори нещодавно зрізаних сухостійних дерев.

Представники від ДСЛП «Львівлісозахист» Венгер В.В. та Соколовський Б.В. наголосили на  тому, що головними причинами загибелі соснових дерев є засуха та стовбурові шкідники (шестизубий та верхівковий короїди).  Можливими шляхами вирішення є своєчасна рубка свіжо заселених шкідниками дерев, невідкладне спалювання хворих дерев. 

В кінці семінару головний лісничий ДП «Рава-Руський лісгосп» подякував всім присутнім за участь та закликав бути небайдужими до проблеми лісового господарства.

 

Comments

comments