Випускники шкіл Жовківщини намагались обдурити приймальні комісії

Міністерство освіти запідозрило випускників понад 2200 шкіл в Україні у завищенні конкурсних балів під час вступної кампанії шляхом застосування «сільського коефіцієнта», що підвищує шанси на вступ до ВНЗ. 

Про це повідомило ZAXID.net з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Застосовуючи «сільський коефіцієнт», приймальні комісії у ВНЗ визначають конкурсний бал абітурієнта з коефіцієнтом 1,02, тоді як випускники міських шкіл такої переваги не мають. Варто наголосити, що випускники самостійно вказують свій коефіцієнт в електронній системі Міносвіти, тому спроби штучно завищити свій конкурсний бал виявились поширеним шахрайством.

На Львівщині у застосуванні «сільського коефіцієнта» МОН запідозрило випускників 121 закладу. Якщо принаймні один випускник цих закладів неправомірно вказав «сільський коефіцієнт» у своєму особистому «електронному кабінеті» вступника, то назва навчального закладу є у переліку МОН.

У переліку МОН є випускники чотирьох шкіл Жовківського району – Куликівської, Жовківської №1, Рава-Руської №1, Жовківської №3 та Магерівської.

Ще майже сотня шкіл і коледжів у містах Львівщини, випускники яких вказали у своїх анкетах «сільський коефіцієнт», вказані нижче:

Фото для ілюстрації

Comments

comments