Організатора провокації на Жовківщині засудили на 5 років

Проросійського активіста, який організував провокацію на Жовківщині, засудили.

Про це повідомила прес-служба Управління СБУ у Львівській області.

Жовківський районний суд Львівської області виніс обвинувальний вирок 24-річному киянину, який у березні 2017 року розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території України.

Під час досудового розслідування за процесуального керівництва прокуратури слідчі СБУ встановили, що зловмисник від імені польської нацменшини готував та поширював у соціальних мережах фейкові матеріали щодо провокативних заходів 29 березня 2017 року у с.Гряда Жовківського району. 

Вироком суду проросійського пропагандиста визнано винним за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років із встановленням 2-річного іспитового терміну.

Нагадаємо, 29 березня близько 200 невідомих осіб перекрили дорогу Львів-Рава-Руська у селі Гряді Жовківського району. Вони тримали у руках плакати польською мовою. Згодом правоохоронці заявили, що ця “акція” була проплаченою, на неї звезли людей зі сусіднх областей, серед яких, зокрема, бійці добровольчих батальйонів, школярі. Учасникам “акції” повинні були заплатити від 50 до 200 грн. СБУ назвало організатором російські спецслужби.

Comments

comments