За фактом погроз редактору “Прикордоння” відкрито кримінальне провадження

Слідчі Жовківського  відділення поліції відкрили кримінальне провадження за фактом погроз засновнику та редактору газети “Прикордоння” та сайту “Прикордоння.info” Андрію Бучку.

У заяві до правоохоронців, яку подав Андрій Бучко, містяться ознаки кримінального правопорушення, встановленого ст. 129 ч. 1 Кримінального Кодексу України (погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози). Вона передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Редактор “Прикордоння” вже дав свідчення у цій справі слідчим. Крім того, він повідомив, що Юрій Янковець, який йому погрожував через соціальні мережі, заперечує цей факт.

“Найцікавіше, що погрожувач «співає» вже зовсім іншу пісню – мовляв, погрожував не він, доступ до його сторінки мають багато друзів, але ніхто такого б не зробив”, – зазначив Андрій Бучко на своїй сторінці у соціальних мережах. – “Цікаво, чи так само і з мотоциклами – на них ганяють теж друзі? Або я не зовсім розуміюся на сучасних критеріях дружби, які допускають таку «підставу», або, скоріше, це банальна неготовність нести відповідальність за свої слова та вчинки”, – додав журналіст.

Нагадаємо, погрози редактору “Прикордоння” надійшли у суботу ввечері, 24 вересня, після того, як на сайті “Прикордоння” і на сторінках газети у соціальних мережах було опубліковано статтю про порушення мотоциклістами правил дорожнього руху на вулицях Рави-Руської, незаконне пересування за кермом мотоциклів, серед останніх з яких були і з підробленими номерами, і які могли перебувати на території України незаконно. Користувач “Юра Янковець” у нецензурній формі вимагав видалити усі публікації, при цьому погрожуючи, якщо цього не трапиться. Саме так називається один із водіїв-порушників, про яких йдеться у публікації.

25 вересня Андрій Бучко написав заяву до правоохоронних органів щодо погроз йому та перешкоджанню журналістській діяльності.

 

 

 

Comments

comments