Волиці виповнилось 503 роки!

У Волиці відбулося Свято села. Цього року їй виповнилося 503 роки.

Перед святкуванням відбулася панахида та освячення хреста у колишньому селі Мазурах, яке колись належало до Волиці. У роки Другої світової війни там було знищено всіх мешканців. 

Організаторами концерту були завідувач Народного дому Волиці Ганна Довгун, завідувач сільської бібліотеки Валентина Пістун та музичний керівник Оксана Заремська.

Ведучими свята були Марія Кісілевич та Марія Маланчук. Фотомиті фіксувала Христина Возняк.

Свято села у Волиці розпочалося з молебню біля каплиці Богородиці. Після цього на сільському майдані біля церкви сільський голова Степан Левочко привітав односельчан та гостей зі святом.

До слів керівника громади села долучилася голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур. Керівник району нагородила сільського голову грамотою РДА та районної ради.

Концертна програма передбачала виступ солістів та колективів з Волиці,  а також гостей свята. 

Танцювальний колектив «Самоцвіт» з Рави-Руської (кер. Галина Рубанська) розпочав святковий концерт із виконання композиції «Ласкаво просимо».

Привітали односельчан своїм виступом Ірина Ромах, Володимир Суходольський, Катерина Яворська, Олена Луців, Катерина Заремська, Василина Яцків, Остап Жигало, Марія Задерецька, Ірина Хор, дует «Асорті» а також гості з Рави-Руської Вікторія Горяча та Марія Якимець (кер. Оксана Заремська).

На святковій сцені також виступили і художні колективи – вокальне тріо у складі Марти Ільчун, Ірини Хор та Катерини Заремської, вокальне тріо «Барви», а також вокальний ансамбль «Берегиня».

Окрім концерту, на Святі села у Волиці діяли дитячі атракціони, а також проводився конкурс вишиванок та виставка робіт юних художників села – Іванни Сідельник, Юрія Сідельника, Ірини Яцків (викл. Ярина Нестер), Юлії Сенів, Ярини Корнило (викл. Уляна Шумило).

У найкращих вишиванках, на думку журі, на Святі села у Волиці були сім’я Васильківих, сім’я Кулявців, а також Олена Мороз, Ольга Голко, Оксана Копровська та Надія Щур.

Святковий концерт завершився з виконання музичної композиції «Хай щастить вам, люди добрі», яку заспівала Катерина Заремська та танцювальний колектив «Самоцвіт».

Після завершення концерт на сільському майдані також відбулися масові гуляння.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №5 (77) від 13 серпня 2016 року

Comments

comments