У Раві-Руській працюватиме офіцер громади

У Рава-Руській громаді з’явиться поліцейський офіцер громади. Відповідний меморандум сьогодні було підписано, зокрема, між ГУ НП у Львівській області та Рава-Руською міською ради.

Про це йдеться у повідомленні поліції Львівської області.

Окрім Рави-Руської, поліцейські офіцери запрацюють у Городоцькій, Сколівській, Яворівській та Новояворівській територіальних громада у межах проєкту Поліцейський_офіцер_громади.

Головною метою проєкту є забезпечення кожної громади співробітником поліції, який в режимі 24/7 надаватиме мешканцям якісні поліцейські послуги, забезпечуватиме правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагуватиме на проблеми громади та запобігатиме вчиненню правопорушень, а також проводитиме превентивну роботу.

Щоб краще орієнтуватися у потребах людей та негайно реагувати на їхні звернення, поліцейський офіцер громади проживатиме на території обслуговування. Оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.

Нагадаємо, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізується Головним управлінням Національної поліції у Львівській області спільно з територіальними громадами, з якими підписано відповідні меморандуми про співпрацю.

Нагадаємо, під час засідання сесії Рава-Руської міської ради 30 червня депутат міської ради Василь Мельник закликав міського голову Рави-Руської укласти меморандум щодо того, аби офіцер громади запрацював у Раві-Руській.

– Якщо меморандум буде зараз підписано, орієнтовно після Нового року офіцер громади зможе запрацювати у нашій громаді, – зазначив Василь Мельник.

– Найголовніше – це приміщення для роботи офіцера. Ми повинні там зробити ремонт і виділити кошти на канцтовари та палива для автомобіля, – додав Василь Мельник.

18 липня у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області стартував конкурс на заміщення 9 посад поліцейських офіцерів громад, які будуть обслуговувати територію Городоцької, Сколівської, Яворівської, Новояворівської та Рава-Руської територіальних громад.

Як повідомили у поліції, до участі у конкурсі запрошуються діючі працівники поліції з вищою освітою, які мають водійське посвідчення категорії «В» та стаж водіння. Охочим необхідно заповнити анкету на сайті НПУ https://otg-officer.police.gov.ua/ до 07.08.2022 року. Обрані кандидати пройдуть спеціальний підготовчий курс терміном 2,5 місяці, після закінчення якого зможуть приступити до виконання службових обов’язків у громадах.

Долучайтесь до нас у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

Comments

comments