Дві церкви Московського патріархату перереєстрували у Православну церкву України, – соцмережі

Згідно розпорядження голови Львівської ОВА внесено зміни до статутів регілійних громад -на території колишньої Жовківщини – церкви Всіх Святих у Сопошині та церкви Вознесіння Господнього у Сулимові.

Про це йдеться у копіях документів, які оприлюднила користувачка Svitlana Ivanova у групі Куликівська ОТГ. у Facebook/

Церква у Сопошині

Зазначимо, за інформацією голови Львівської ОВА Максима Козицького, 13 травня релігійна громада храму Вознесіння Господнього села Сулимів Куликівської ТГ Львівського району прийняла рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перехід до Львівської єпархії Православної Церкви України. Настоятель громади Григорій Фарат не підтримав рішення своєї пастви і відмовився переходити під нову юрисдикцію.

У інформації користувача Svitlana Ivanova йдеться, що керівником Релігійної організації «Релігійна громада Львівської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Вознесіння Господнього у с. Сулимів Львівського району Львівської області призначено – Пирога Степана Петровича (о. Степан).

Церква у Сулимові

Нагадаємо, на неділю, 22 травня, у Раві-Руській анонсували акцію проти діяльності церкви Святої Трійці Московського патріархату.

Comments

comments