Звіт про рік діяльності народного депутата України Ростислава Тістика!

Минув ще один рік моєї активної роботи, як народного обранця у Верховній Раді України. Я, як депутат-списочник, закріпив свою діяльність за 4 районами Львівщини: колишніми Перемишлянським, Жовківським, Кам’янка-Бузьким та Яворівським, частина з яких тепер у складі Львівського району. Протягом останнього року намагався розширити коло діяльності та включався у роботу по Львову та масштабних питаннях області загалом.

Основна моя робота – відстоювання інтересів Львівщини у Верховній Раді. Отже, трохи статистики… Протягом 2020-2021рр мною подано три десятки законопроектів та постанов ВР, 10 з яких стали чинними. Разом з вами ми провели понад 200 особистих зустрічей, результатами яких стали 150 профільних звернень та запитів. За моєї ініціативи нагородженно Блаженнішого Святослава орденом «За заслуги III ступеня». Також провів 300 робочих зустрічей з посадовцями різних рівнів, адже для мене важливий результат після спілкувань з людьми в громадах.

Зокрема на Жовківщині вдалося відстояти реконструкцію даху садочка в с. Зіболки, ремонт приміщення дитячо-юнацької спортивної школи в м. Жовква. За мого сприяння залучено 14 млн. грн. на реконструкцію приміщення дошкільного навчального закладу в с. В’язова. Організовано ремонт 8 апаратів ШВЛ, які опісля надійшли в медичні заклади Львівщини. Надано сертифікати на облаштування класів із сучасними електронним освітнім обладнанням в Рава-Руській, Кам’янка-Бузькій, Городоцькій, Куликівській та Мурованській громадах на загальну суму 6 млн. грн.

За моєї ініціативи та підтримки реалізуються проекти ремонту доріг: Жовква-Кам’янка-Бузька; Жовква-Крехів, Жовква-Червоноград, а також об’їзної дороги м. Жовква в межах вул. Вокзальної.

Чимало результатів маємо і в проектах – стратегічно важливих для всіх мешканців області. Найперше це стосується сфер медицини, дорожньої інфраструктури та освіти. З самого початку проекту відстоюю та моніторю хід робіт північноїх об’їзду Львова. В грудні минулого року з колегами фактично розблокували «Польський кредит» – Угоду, яку було підписано ще у 2015 році. В рамках договору до кінця цього року очікуємо реконструкцію 3 митних пунктів пропуску: «Краківець-Корчова», «Шегині-Медика» та «Рава-Руська–Гребенне». Крім того, відремонтують 6 доріг, що ведуть до ПП «Смільниця», Грушів, «Рава-Руська»: Яворів–Грушів, Смільниця–Старий Самбір, Червоноград–Рава-Руська, Нижанковичі–Самбір–Дрогобич–Стрий. Як представник Львівщини у Верховній Раді України, дякую всім причетним за результативну співпрацю на благо розвитку інфраструктури області. Для прикладу, впродовж 2х останніх років, у межах програми «Велике будівництво», вдалось залучити рекордні суми з державного бюджету на будівництво доріг! У 2020 році – 4,5 млрд грн, а впродовж поточного 2021 року – вже 3,5 млрд грн, до кінця року очікуємо до 5 млрд грн!

Тісно співпрацюємо з лікарнею швидкої допомоги м. Львова щодо встановлення вертолітного майданчика. Також сприяв щодо встановлення кисневої станції в Клінічній лікарні швидкої допомоги закупівлі комп’ютерного томографа та у встановленні ПЛР-лабораторії. Важливим питанням для мене особисто було відстояти розвиток культури Львівщини, зокрема фінансування, у понад 58 млн. грн., модернізації сцени Львівської національної опери.

Завдяки тісній співпраці вдалося залучити 58 млн. грн на ремонт головного корпусу рідного Університету ім. І.Франка, 44 млн. грн.  на будівництво гуртожитків та додаткових 9 млн. грн на реконструкцію спортивних майданчиків зі штучним покриттям університету. Помітні оновлення реалізовано і в НУ «Львівська Політехніка». Тут сприяв у реставрації підлоги актового залу, у виділенні коштів на будівництво гуртожитків та в облаштуванні науково-дослідних лабораторій на базі НУ «Львівська політехніка» на суму 17 млн. грн.

До слова, напередодні тиждень провів на округах, просто неба спілкуючись з жителями громад. Нам вдалося пропрацювати пріоритетні завдання на наступний рік. Зокрема на Жовківщині проговорили кроки щодо звернень: ремонту дороги Туринка-Кам’янка-Бузька, ремонту фасаду будинку, який попередньо був на балансі Львівобленерго, питання з з розміщенням та власності гаражів на вул. Петлюри, 9. Обговорили потребу місцевого шахового клубу в забезпеченні приміщенням та оргтехнікою. В с.Стара Скварява оновлення крісел потребує актовий зал. Також розглянули звернення щодо реконструкції стадіону Розточчя.

Ростислав Тістик, народний депутат України

Comments

comments