Равські депутати не затвердили документацію для будівництва церкви Московського патріархату

На першому засіданні ХІ сесії Рава-Руської міської ради, яке відбулось 14 липня, депутати не підтримали пропозицію Про надання дозволу на виготовлення детального плану території земельної ділянки по вул. Бортнянського, 7 в м. Рава-Руська.

Як йдеться у проєкті рішення, проєкт рішення розглядали на основі заяви релігійної громади УПЦ (настоятель Янчук І.М.). Відповідно до проєкту рішення, громада планувала отримати дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки в межах вулиць Союзу Українок, Бортнянського, Багряного, Вербицького для будівництва і обслуговування культової споруди, площею 0,3 га.

Жоден депутат не підтримав проєкт рішення, в той час як 14 проголосували “проти”, ще 4 – “утримались” і 3 – “не голосували”.

Нагадаємо, у Рава-Руській, в районі “Липник”, вже існує Святотроїцький храм УПЦ . Очевидно неприйняте рішення стосується нового храму, який будують поруч вже кілька років.

Зазначимо,  в Україні під назвою “Українська православна церква” прийнято також вживати термін “Українська православна церква (Московський патріархат)”

Фото upc.lviv.ua

Comments

comments