Завжди підтримуватиму інвестиційні проекти, які можуть принести дивіденди для Львівщини, – Ростислав Тістик

Нещодавно  на Львівщину з офіційним візитом прибув міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Разом з народним депутатом Ростиславом Тістиком міністр оглянули оновлену виставку картин у палаці Лозинського та Олеський замок.

Про це повідомили у пресслужбі народного депутата.

За кошти галереї та дофінансування з державного бюджету у палаці Лозинського відкрито експозицію, що налічує 365 експонатів, також розширено та відремонтовано зали музею.

«Я, як народний депутат, що представляє Львівщину та член комітету з питань бюджету, завжди готовий підставити своє плече і в напрямку економіки, і в напрямку культури, і в цілому в усіх інвестиційних проектах, які можуть приснети певні дивіденди для Львівщини», — розповів Ростислав Тістик.

Одним зі згаданих інвестиційних проектів, що підтримав нардеп у бюджетному комітеті – «Велике будівництво» у культурі. Розпочали його реалізацію в Олеському замку. Там перекрили 2600 кв. м. даху запасних приміщень, де зберігалися експонати. Рік тому частина даху обвалилася. Конструкції повністю замінили та убезпечили від блисковок та пожеж. Також було відреставровано сигнатурку — вежу над основною частиною даху.

«Це яскравий приклад того, чого потрібно починати «Велика реставрацію». Це перша невеличка цеглинка того, що ми маємо продовжувати робити і будемо робити цього року», – зазначив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, в рамках проекту «Велике будівництво» у культурі планується до 2023 року реставрувати щонайменше 4 масштабні реконструкції пам’яток архітектури в області, які не відновлювалися понад 30 років. Ростислав Тістик – нардеп, що взяв на себе відповідальність опікуватися та контролювати всі етапи реалізації цих проектів на Львівщині.

 

Comments

comments