Громади отримають додаткові дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я

Уряд погодив розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2021 році, – повідомили у ULEAD Львівський регіональний офіс.

Радник з питань муніципальних фінансів та управління ULEAD Львівський регіональний офіс Юрій Голинський (Yuriy Holynskyy) проаналізував обсяги та розподіл дотації на Львівщині.

Нагадаємо, відповідно до частини п’ятої статті 103-6 Бюджетного кодексу України, такий розподіл здійснюється у порядку, визначеному обласними державними адміністраціями, за погодженням з Кабінетом Міністрів України та затверджується рішенням про обласний бюджет.

Для Львівщини обсяг такої дотації у 2021 році передбачений у сумі 351,5 млн грн. Як і очікувалось, у першому півріччі була розподілена половина цієї суми, а решта – нерозподілений залишок – 175,77 млн грн буде розподілено у другому півріччі з урахуванням поточної на той час ситуації.

Так, серед громад Львівщини, зокрема, бюджету Жовківської ТГ перерахують 2 млн. 172 тис. 30 грн., Рава-Руської ТГ – 1 млн. 815 тис. 50 грн., Добросинсько-Магерівської ТГ – 1 млн. 391 тис. 90 грн.,

Ще 17 територіальних громад Львівщини не отримають цей вид міжбюджетного трансферту, принаймні у першому півріччі цього року

Comments

comments