У Рава-Руській громаді буде близько 70 управлінців,але їх немає де розмістити

Роботу влади Рава-Руської територіальної громади забезпечуватимуть 67 службовців органу місцевого самоврядування. Відповідні рішення ухвалили депутати Рава-Руської міської ради на ІІІ позачерговій сесії 23 грудня минулого року.

Про це йдеться у №1 (161) газети “Прикордоння” від 6 січня 2021 року.

Нагадаємо, після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року сільські ради, які увійшли до складу територіальних громад, юридично майже повністю припинили функціонування, але фактично діяли до кінця 2020 року – на місцях залишались працювати їхні працівники а перших півтора місяця навіть і сільські голови та секретарі рад. Однак вже з 1 січня діяльність таких рад повинна бути припинена і влада і управління всіх населених пунктів напряму здійснюватиме Рава-Руська міська рада. У колишніх же радах залишаться по одному старості та діловоду.

Так, апарат Рава-Руської міської ради, згідно нової структури та штатної чисельності, налічуватиме 15 штатних одиниць і включатиме міського голову, секретаря ради, двох заступників міського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, вісім старостів та двох спеціалістів-юрисконсультів.
Старости, до слова, як і діловоди, перебуватимуть на територіях колишніх сільських рад і будуть комунікаційною ланкою між сільськими жителями та міською владою.

Також 8 працівників налічуватиме Центра надання адміністративних послуг Рава-Руської міської ради, до якого належатимуть начальник, три державних реєстратора та чотири адміністратора.

ЦНАП розташовуватиметься на першому поверсі адміністративного будинку Рава-Руської міської ради.

Загальний відділ Рава-Руської міської ради нараховуватиме 16 працівників – начальника, двох спеціалістів, сім діловодів, які працюватимуть у колишніх сільських радах, двох завідувачів військово-облікового бюро, завідувача архіву, опалювача та двох технічних працівників.

Відділ соціального захисту передбачає начальника та чотирьох спеціалістів, відділ містобудування, комунальної власності та земельних відносин – начальника, архітектора та чотирьох спеціалістів.

Існуватимуть у Рава-Руській міській раді і відділ бухгалтерського обліку у складі трьох працівників (начальника та двох спеціалістів), відділ публічних закупівель, до якого також належатимуть троє працівників (начальник та два спеціалісти), а також відділ економіки та інвестицій, де налічуватимуть троє працівників (начальник та два спеціалісти).

Окремими юридичними особами Рава-Руської міської ради будуть два її виконавчих органи – відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту, а також фінансовий відділ. Їхня структура та штатна чисельність нараховують по чотири службовці. Так, у першому ними будуть начальник та три головних спеціалісти, а у другому – начальник, головний бухгалтер та два спеціалісти.

Штатна чисельність, яку затвердили депутати міської ради, для окремих юридичних осіб передбачає посади службових осіб органу місцевого самоврядування. Додатково вже керівнцитво самих відділів також формувати штат працівників.

-Наразі не маємо де розмістити всіх працівників апарату міської ради та її виконавчих органів, – розповів перший заступник міського голови Рави-Руської Роман Зінько. – У власності Рава-Руської територіальної громади на території Рави-Руської залишилось небагато приміщень, однак і ті, які є, перебувають в оренді. Тому наразі думаємо над тим, де розташувати всіх працівників усіх відділів, аби вони не лише мали де працювати, а й щоби умови праці були максимально зручними.

У міській раді додали, що якщо не зможуть розмістити всі відділи і їхніх працівників у власних приміщеннях, то тоді доведеться орендувати додаткові.

Comments

comments