Нехай 2021 стане роком Добра та його перемог! – Ростислав Тістик

Христос Народився! Славімо Його!

Кожне Різдво є новим та особливим. І цей рік став справжнім випробуванням для кожної української родини і для людства загалом. Цей рік дав нам пригадати справжню цінність нашого існування, цінність обіймів з рідними та друзями, цінність нашого здоров’я, збереження природних ресурсів та цінність живого спілкування. Цей рік наче зупинив планету і змусив замислитись над тим, що для нас справді важливе та потрібне. Для чого ми живемо сьогодні та якого майбутнього хочемо завтра.

Пригадую, яким у моїй великій українській родині було Різдво. Дитинство…Вся родина: діти, внуки, правнуки з’їжджаються до бабусь, дідусів. Всі разом готують 12 страв, жінки співають колядок та місять тісто на пампушки, чоловіки труть мак на кутю, діти знімають перші проби. В хаті атмосфера радості, умиротворення та молитви! Такі традиції збережені й в моїй сім’ї досі. Кожного Різдва я заходив до сусідів, родини, колядував, віншував. Пам’ятаю малим, у вертепі, перший раз будучи ангелом промовляв слова: «Не прийшли ми сумувати, а Месію прославляти».

В них глибина нашого Різдва.

 Тому цьогоріч, разом з народженням Ісуса, Сина Божого, бажаю аби ми відкинули все погане, що тривожило нас у 2020. Забудьмо про образи та незгоди, зберімося родиною за святковим столом , і при сяянні небесної зірки та свічки на столі Святої Вечері молімо Бога про Мир та злагоду в нашій країні, про здоров’я для наших близьких та добробут у наших містах та селах. Дякуймо новонародженому спасителю, що прожили цей рік, дочекали нового. І нехай 2021 стане роком Добра та його перемог!

Нехай у ці свята у кожній домівці лунає радісна дзвінка коляда, адже своїм народженням та усім своїм життям Син Божий, Ісус Христос, вчить нас вірити беззаперечно, любити безкорисливо та йти до висот, не зважаючи на падіння.

Звертаюсь бути істинними синами та дочками Божими, з турботою та повагою ставитися до ближніх, і нехай жодна перешкода не зупинить наші світлі задуми та прагнення! 

З Новим Роком та Веселих Різдвяних Свят!   

Ростислав Тістик, депутат Верховної Ради України

Comments

comments