Верховна Рада підтримала пропозицію Ростислава Тістика щодо відзначення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня

Депутати Верховної Ради направили на розгляд Президента України рішення щодо нагородження голови УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) Орденом «За Заслуги» ІІІ ступеня. Ініціював запит нардеп від Львівщини Ростислав Тістик. Його підтримали 276 депутатів.
У своєму зверненні народний обранець зазначив вагому роль очільника Церкви у заходах щодо уникнення поширення вірусу COVID-19 та підтримки медичних працівників.

«Для мене велика честь бути особисто знайомим із Блаженнішим Святославом – Главою УГКЦ! Від початку запровадження в Україні карантинних заходів Глава УГКЦ дуже відповідально поставився до заходів безпеки українців та звернувся до вірян з проханням обмежити відвідування храмів, запровадивши онлайн-трансляцію Богослужінь. Вже 14 квітня Блаженніший Святослав створив Антикризовий Центр та запропонував всі церковні об’єкти УГКЦ для потреб медичних працівників, зокрема, для обсервації медиків було передано дім Блаженнішого Святослава – Патріарший дім у Львові. Дякую Верховному Архієпископу Блаженнішому Святославові Шевчуку за Ваше велике добре серце та любов до людей», – акцентував Ростислав Ярославович у повідомленні.

Крім того, Ростислав Тістик візначив, що з початку пандемії в Патріаршому домі медики можуть відновитися, пройти реабілітацію і просто відпочити після важкої зміни в лікарні. Також Патріарший дім постійно забезпечує гарячими обідами одиноких людей та малозабезпечені сім‘ї Львова. З квітня тут пройшли обсервацію понад 270 медиків, які лікують та доглядають хворих на COVID-19 у 4 лікарнях Львова.

Нагадаємо, у Жовкві працює громадська приймальня народного депутата України Ростислава Тістика. Кожного першого вівторка місяця у приймальні працюватиме народний обранець чи його помічники. Час роботи: 10-14 год. Адреса: м.Жовква, вул.Львівська, 40, 1 поверх. Також отримати допомогу можна звернувшись за номером телефону: 099 493 40 28, чи електронною адресою: tistykverhovnarada@gmail.com. Долучайтеся також до сторінок в соцмережах: www.facebook.com/rostyktistyk.lviv/

Comments

comments