За крісло голови Рава-Руської ОТГ змагатимуться дев’ятеро кандидатів

На перших виборах голови Рава-Руської об’єднаної територіальної громади, якого обиратимуть не лише равчани, а й, зокрема, гійченці, забірчани, воличчани, новокам’янці, липниківці, потеличани, дев’ятирці, річківці, змагатимуть 9 кандидатів.

Так, вдруге позмагатись за головну посаду у Раві-Руській спробує військовий пенсіонер, 51-річний Віктор Шандра. Уперше він балотувався на виборах у мери міста у 2010 році, зайнявши тоді друге місце. На минулих виборах він кандидував у депутати до Рава-Руської міської ради від партії «Сила людей», але тоді остання не подолала прохідний бар’єр. Цього разу Шандра спробує перемогти як самовисуванець.

Ще одним самовисуванцем є сільський голова Нової Кам’янки, 53-річний Ярослав Ребець. Громаду Нової Кам’янки він очолює з 2010 року.

Самовисуванцем на вибори голови Рава-Руської ОТГ йде і сільський голова Гійча, 33-річний Іван Івануса. Лідером громади він є з 2015 року, до цього також був сільським депутатом.

Діючий міський голова Рави-Руської Микола Зінько втретє побореться за посаду. У 2010 році він зайняв третє місце на виборах міського голови, але став депутатом Рава-Руської міської ради. Після складання повноважень міського голови Ірини Верещук у 2015 році його обрали секретарем ради і близько пів року він виконував обов’язки мера міста, після чого переміг на виборах і став міським головою. Як і у попередні два рази, так і зараз його висунуло ВО «Свобода».

Як і у 2015 році, так і цього разу спробувати очолити Рава-Руську міську раду буде адвокат Юрій Вольський, якому 49 років. 5 років тому він балотувався як самовисуванець і посів третє місце у гонці претендентів на посаду мера. Цього разу Вольський кандидуватиме від «Європейської Солідарності».

Ще одним сільським головою, який спробує стати головою ОТГ, є 56-річний Ігор Товарянський. У 2015 році як самовисуванець з різницею у один голос він переміг на виборах голови Потелицької сільської ради тодішнього сільського голову. Цього разу він йде на вибори від ВО «Батьківщина».

Також на голову Рава-Руської ОТГ балотуватимуться підприємець з Річок, 53-річний Василь Петрович, як самовисуванець,

49-річна майстер виробничого навчання Рава-Руського професійного ліцею Марія Чаус від партії «Духовна Україна»,

а також 39-річна підприємиця Олена Залуцька від партії «За майбутнє».

Comments

comments