Денис Шмигаль взяв участь у відкритті відреставрованих пам’яток Львівської політехніки

Нещодавно до Львова з робочим візитом прибувПрем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який разом із головою ЛОДА Максимом Козицьким та народним депутатом Ростиславом Тістиком відвідали відкриття відреставрованих залів Львівської політехніки, що є пам’ятками архітектури.

            «Львівська політехніка має унікальні архітектурні пам’ятки світового значення. Сьогодні їх нарешті презентували після кількарічної реставрації. Наприклад, у залі Захарієвича збереглися автентичні меблі кінця XIX століття. Україні дійсно є чим пишатися. Безсумнівно, такі архітектурні пам’ятки мають бути внесені до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО», – зазначив Денис Шмигаль.

Важливий внесок університету у наукову спільноту підкреслив нардеп Ростислав Тістик.

«Львівська політехніка» є невід’ємною частиною розвитку України як держави з великим науковим та промисловим потенціалом! Відкриття оновленої актової зали «Львівської політехніки» – прекрасна нагода заявити про розвиток та реформування вищої освіти в Україні. Про особливу роль у реалізації стратегії змін в Україні,  інноваційних  ідей та задумів наукової спільноти у сфері технологій! Спираючись на сучасні ідеї та сильні університети, впевнений, що ми зможемо бути гравцем у глобальній світовій економіці, бути суб’єктом геополітики! Для нашої державності це дуже потрібно», – зауважив народний обранець Ростислав Тістик.

Також у Національному університеті «Львівська політехніка» з нагоди Всесвітнього дня мрії Прем’єр-міністр прочитав лекцію «Україна мрії» та поспілкувався про перспективи розвитку країни зі студентами.

Крім того, офіційна делегація відвідала Tech StartUp School, де дала старт черговому конкурсу інноваційних розробок. За словами очільника Кабміну, влада буде підтримувати такі ініціативи, оскільки вони допомагають реалізуватися молоді, а також є хорошим прикладом, завдяки якому українські новатори проходять шлях від формування ідеї до створення бізнес-моделі й пошуку інвестицій.

Завершили візит оглядом діяльності Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької.  З нагоди 120-річчя діяльності установи,  вручили працівникам пам’ятні подяки та цінні подарунки.

«Завжди приємно бути глядачем в стінах рідної Львівської опери. З особливим захопленням спостерігав за репетицією колективу. Хочу відзначити високу професійність, витонченість та граційне виконання танцівників театру. Львову точно є чим пишатися! Тішить, що керівництво Національного театру опери та балету має амбітні плани для розвитку та представлення міста за допомогою культури й мистецтва на світовому рівні», – зауважив Ростислав Тістик.

Comments

comments