Медиків з Жовківщини нагородили відзнакою Верховної Ради України

Кабмін визначив спеціалістів, що проявили особливу професійність в боротьбі з пандемією Covid-19. У Львівській області виділили старання медичних працівників та відзначили їх Почесними грамотами Верховної Ради України. Номінантами у Жовківському  районі стали: завідувач поліклінічного відділення Жовківської ЦРЛ Бакум Орест та завідувач пологового відділення Гринук Федір. Про це під час вручення повідомив народний депутат України Ростислав Тістик.

«Маю честь від Верховної ради України, Голови Верховної Ради – Дмитра Разумкова та загалом всієї України сказати: Дякую! Сьогодні всі працівники медустанов – на передовій захисту нашого здоров’я та життя. В той час коли Львівщина проходила  карантин по домівках, медики без зупинки працювали день за днем і продовжуєте сумлінно виконувати роботу й сьогодні. Дякую за відважність, людяність та незламний дух! Щиро вірю, що після подолання пандемії ми перейдемо в етап розвитку якісної медицини, гідних умов для лікарів, в наших містах та селах», – зазначив Ростислав Ярославович.

Під час пандемії з проблемами стикнулися усі медики. Орест Бакум каже, що жовківчани приймають хворих з різних куточків області, адже лікарні Львова перевантажені. Тому така Грамота стала особливою мотивацією для подальшої роботи.

«Така відзнака не просто важлива для мене, а має надзвичайно велике значення. Щиро горджуся, що оцінили нашу роботу. Ще з початком роботи з пандемією віддавали і душу, і тіло  – все аби допомагати людям. Спочатку організовували мобільні бригади, потім активно брали аналізи, зараз переобладнали відділення аби більше пацієнтів отримували лікування, а наше пологове відділення приймає вагітних жінок з цілої області. Тому надзвичайно приємно, що держава відзначила», – розповів Орест Бакум.

Нагадаємо, Україну поділили на 4 зони за рівнем поширення коронавірусу. Жовківщину віднесли до «жовтої». Це означає обмеження відвідин кінотеатрів до 50%,  обов’язковість масок та респіраторів у громадських будівлях та транспорті, проведення масових заходів 1 людина/1 кв. м та заборона відвідин закладів соціального захисту для людей похилого віку.

Додамо, також почесні звання «Мати-героїня» отримали шість мешканок Жовківського району. Почесні відзнаки матерям вручав Ростислав Тістик. Він подякував жінкам за відвагу, турботу про діток та побажав міцного здоров’я та благополуччя їхнім сім’ям.

Comments

comments