Жовківчанка стала лауреатом гранту імені Андрея Шептицького

Орися Шняк та Спільнота василіанських аніматорів «МоКаДо» отримали перемогу у конкурсі проектів популяризації Митрополита Шептицького. Тепер вони отримають грант у розмірі 5 тисяч гривень, а їхні проекти будуть реалізовані. Конкурс з нагоди 155 років з дня народження Владики Андрея започаткував народний депутат Павло Бакунець, – повідомили у його пресслужбі.

Переможці із Жовкви запропонували цілих три ідеї для популяризації постаті та справ Шептицького. Перегляд короткометражних фільмів під відкритим небом про Митрополита, квест «З Митрополитом на ТИ» та інтерактивну гру «Що?Де?Коли?».

Усі три проекти будуть реалізовані, як тільки це буде дозволяти ситуація з коронавірусом на Львівщині. Ще два проекти-переможці родом з Яворівського району – це організація QR-квесту за мотивами фільму про Шептицького, а також лялькова вистава на 2 дії для найменших глядачів.

Загалом до участі у конкурсі подали аж 34 проекти, а трійку кращих обрало експертне журі. До журі увійшли представники духівництва, культури, медіа, історики та громадські активісти.

«Андрей Шепицький – без сумніву наш геніальний земляк, велика людина, про яку ми знаємо надто мало. Його думки сьогодні актуальні як ніколи, а його справами варто захоплюватися. Ідея гранту в тому, щоб інтерактивно, цікаво спонукати дітей, молодь, кожного українця вивчати історію Владики Андрея. Учасники самі придумали ідеї, а ми допоможемо їм їх реалізувати і залучити якнайбільше людей», – коментує народний депутат Павло Бакунець.

До речі, після оприлюднення висновків журі нардеп Бакунець оголосив про старт «народного» голосування на його сторінці у Facebook, за результатами якого стануть відомі ще два переможці. Тому цілком імовірно, що на Жовківщині з’явиться ще один переможець гранту.

 

Comments

comments