Зареєстровано петицію щодо ремонту дороги Червоноград – Рава-Руська

На сайті офіційного представництва Президента Україна зареєстровано петицію щодо ремонту дороги Червоноград-Рава-Руська.

Відповідне електронне звернення опублікували 15 червня.

Автор петиції – Гнідець Андрій Михайлович.

“Звертаються до Вас жителі сіл та міст Сокальського та Жовківських районів, щодо здійснення капітального ремонту дороги на території Львівської області Т-14-04 «Червоноград – Рава-Руська».

Капітальний ремонт не проводився багато років. Стан дорожнього покриття знаходиться в критичному стані з непроїзними ділянками та не підлягає ямковому ремонту.

Такий стан дороги ставить під загрозу людське життя та здоров’я, збільшуючи кількість дорожньо-транспортних небезпечних ситуацій.

Через відсутність нормального дорожнього покриття, шкільні автобуси, автомобілі швидкої допомоги не можуть вчасно доїхати до шкіл та лікарень. За поганих природніх умов перетнути цей відрізок дороги взагалі неможливо.

Польська фірма “ДрогБуд”, як переможець тендеру, за кредитні кошти Польщі, отримані відповідно до міждержавних угод, має виконати капітальний ремонт цієї дороги.

«Капітально відремонтувати дорогу (зняти старе покриття, влаштувати нову основу, два шари асфальту, відремонтувати всі мости по дорозі та збудувати нову придорожню інфраструктуру) – заплановано до кінця 2020 року.

Але чим ближче термін виконання робіт, тим більше появляється перешкод, що призводить до стурбованості жителів району про довгоочікуваний ремонт дороги.

На сьогодні є два питання, які гальмують початок робіт:
– ввіз польської техніки до України без мита;
– відшкодування ПДВ.

Не можливість врегулювати дану проблему на місці, призводить до зростання соціальної напругита численні звернення жителів сіл Хлівчани, Тяглів, Воронів, Діброва, Домашів, Острівок, Стаївка, Корчин,Річки, Муроване, Жужеляни міст Угнів та Белз.

Враховуючи соціально значущість цього питання, сподіваємось на Вашу підтримку та допомогу, пророблено дуже велику кількість роботи, залишилось зробити лише один крок, для цього потрібна лише політична воля.

Впевнені, що Ви захищаєте інтереси кожного громадянина України і є гарантом дотримання прав і миттєво реагуєте на звернення”, – йдеться у петиції.

Збір підписів триватиме 92 дні. Якщо петиція набере 25 тис. підписників, її роглянуть.

Нагадаємо, дорогу Червоноград-Рава-Руська повинні ремонтувати за кошти польського кредиту. Тендер на його проведення відбувся ще у 2017 році, у ньому перемогло польське підприємство. Однак через бюрократичні процедури його досі не розпочали.

Comments

comments