Депутат облради та мер посварились через боротьбу з коронавірусом

У Жовківському районі депутат Львівської обласної ради звинуватив міського голову у тому, що він не зацікавлений у боротьбі з непоширенням коронавірусу.

Так, депутат Львівської обласної ради Роман Демчина на своїй сторінці у Facebook опублікував допис, у якому зазначив, що «Рава-Руська не зацікавлена в дезінфекції вулиць в час пандемії», звернувшись у дописі до міського голови Рави-Руської Миколи Зінька.

За словами Демчини, до нього звернулись представники Держпродслужби у Жовківському районі, аби приватне підприємство «Рома» (відоме тим, що, зокрема, ремонтує і прокладає дороги), яке очолює він сам, безкоштовно надало машини для розпилення дезінфекційного розчину у кількох містах Львівщини. Депутат також повідомив, що погодився на таку пропозицію. Однак для погодження усіх питань до нього повинні були зателефонувати міські голови. При цьому, за словами Демчини, жодних фінансових витрат від міських рад на це не потрібно було. Однак, як він зазанчив, мер Рави не зателефонував йому з цього приводу.

«Невже таке складне завдання лише подзвонити до мене і підтвердити чи спростувати (мій номер є у вільному доступі та дістати його зовсім не важко)? Я так бачу, що для міського голови Рави-Руської Миколи Зінька важко. Від нього дзвінка я так і не дочекався. Я сам до нього подзвонив і почув від Миколи, що хтось щось мав зробити, тільки не він, конструктивної розмови так не було», – зазначив у дописі Роман Демчина. –

«Я хочу співпрацювати з містом, а вже черговий раз міський голова Рави-Руської Микола Зінько показує свою гордість і не готовий з нами співпрацювати. Бачу лише піар міської ради на здобутках інших людей та головне – платників податків».

Також Демчина, який проживає у місті, додав, зокрема, що у Раві-Руській не бачить ніяких кроків міського голови для покращення добробуту населення.


Міський голова Рави-Руської Микола Зінько у відповідь зробив допис на своїй сторінці у Facebook. У ньому він спростував інформацію Романа Демчини.

«Після розмови з керівником районної продспоживслужби я доручив керівнику міського комунального підприємства домовитися з ПП “Рома” про проведення дезінфекції, адже в цей час я займався питанням забезпечення працівників нашої лікарні засобами особистого захисту», – написав Зінько.

Мер Рави також додав, що керівник комунального підприємства узгодив з заступником начальника ПП “Рома”, що 27 березня машини підприємства проведуть обробку вулиць.

Також Микола Зінько виклав фрагмент телефонної розмови з Романом Демчиною. В уривку, зокрема, йдеться, що міський голова говорить те, що узгодженням питання щодо дезінфекції займався керівник комунального підприємства і заступник начальника ПП «Рома». У свою чергу, обласний депутат зазначив, “щоби чекали статтю у фейсбуці” (очевидно, мова йшла саме про допис, який він зробив).

Вдень, 27 березня, на сайті Рава-Руської міської ради з’явилась інформація, що завтра у місті впродовж дня буде проводитись дезінфекція вулиць.Відповідні роботи планується розпочати об 07:00 год і зазначено, що на проведення дезінфекції ПП “Рома” надасть техніку, а КП БУ №2 – дезрозчин.

До слова, і Роман Демчина, і Микола Зінько були кандидатами у народні депутати України у 122 виборчому окрузі, до якого входить Жовківський і Яворівський райони, на виборах у 2019 році. Демчина тоді зайняв третє місце, набравши 9820 голосів, а Зінько – сьоме, набравши 6058 голосів. Переміг же мер Яворова Павло Бакунець, який набрав 13438 голосів.

Comments

comments