Водій здійснив прорив через пункт пропуску “Рава-Руська”

7 березня, ввечері, в автомобільному пункті пропуску «Рава-Руська», 38-річний мешканець Жовківщини на фургоні «Форд», не виконав законні вимоги правоохоронців та здійснив прорив на територію України. При цьому здійснив пошкодження тилових воріт та створив загрозу життю прикордонника.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні ДПСУ.

Причиною такої зухвалості стало небажання чоловіка повертатися до Польщі, оскільки він, при поверненні до України, перевищив допустимі норми перевезення товарів для особистого споживання, а розмитнювати їх у його плани не входило.

Негайно для затримання лиходія було піднято групу реагування. Порушника довелося переслідувати майже 3 кілометри. Після двох попереджувальних пострілів у повітря, третій прикордонники вже здійснили по колесу автівки і лише після цього горе-водій змушений був зупинитися.

Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України.

Cлідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Comments

comments