За вивіз сміття у Раві-Руській доведеться платити більше на понад третину

З лютого у Раві-Руській зріс розмір тарифу на послуги з поводження побутовими відходами. Відповідне рішення ухвалили члени виконавчого комітету Рава-Руської міської ради.

Про це йдеться у №3 (139) газети “Прикордоння”.

Відтепер загальний тариф за кубометр на території міста складатиме 86 грн. 97 коп. за кубометр вивезення та захоронення побутових відходів. При цьому, якщо мешканець впродовж року продукує не більше норми, тобто 2,07 кубометра на рік твердих побутових відходів, то тариф складатиме 15 грн. за куб. метр.
Збільшення тарифу пов’язане із тим, що від 2015 року, коли востаннє вони були затверджені, а також від 2017 року, коли їх коригували, суттєво збільшились розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, вартість паливо-мастильних матеріалів, автозапчастин, спецодягу, комплектуючих та будівельних матеріалів

– Всі ці фактори значно впливають на собівартість надання послуг з поводження з побутовими відходами, – зазначили у комунальному підприємстві «Рава-Руську будинкоуправління №2», яке надає послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

У підприємстві зазначають, що відшкодування за старим тарифом фактичної собівартості складає 43%.
Відтак, у порівнянні з попереднім розміром тарифу, новий збільшився на майже 36% для населення, 34% – для бюджетних установ та 14% – для інших споживачів. Щоправда тепер він для всіх однаковий.

 

Comments

comments