Громади Бишківської сільської ради з четвертої спроби таки погодились створити Добросинську ОТГ

Представники кількох сільських рад Жовківщини знову намагаються створити Добросинську ОТГ. Ця спроба стане четвертою, попередні три були невдалими через незгоду усіх громад об’єднатися.

Про це йдеться у №21 (133) газети “Прикордоння”.

Створити Добросинську ОТГ намагаються вже кілька років. Відповідно до перспективного плану, до неї мали б увійти Добросинська, Кунинська, Лавриківська, Новокам’янська та Бишківська сільські ради. Однак на громадських зборах жителі останньої були проти об’єднання і хотіли залишитись самостійними. Відтак, утворювати Добросинську ОТГ без Бишківської сільської ради було недоцільно.

На початку жовтня у засобах масової інформації з’явився новий проект поділу Жовківщини на ОТГ, відповідно до якого існування Добросинської ОТГ не передбачено (детальніше читайте у №20 (132) від 16 жовтня 2019 р., – Авт.). Натомість сільські ради, які б мали її утворити, мали б увійти до складу Магерівської ОТГ, за винятком Новокам’янської, яка могла стати частину майбутньої Рава-Руської ОТГ. Це дало поштовх до ще однієї спроби створити Добросинську ОТГ, адже у багатьох сільських радах вважають, що так буде зручніше і вигідніше, ніж належати до Магерова.

– Ми переконували людей, що Бишків і села його ради окремо, без об’єднання, не можуть існувати. Відтак, представники громад нашої сільської ради таки підтримали рішення об’єднатись у Добросинську ОТГ, – розповіла сільська голова Бишкова Наталія Бейзик.

На позачерговій сесії депутати Бишківської сільської ради дали згоду на добровільне об’єднання в Добросинську ОТГ. Після цього у Боброїдах, Бучмах, Пирятині і Бишкові відбувались громадські обговорення щодо об’єднання. Усюди підтримали об’єднання у Добросинську ОТГ. 4 листопада на ще одній позачерговій сесії Бишківської сільської ради депутати повинні були ухвалити остаточне рішення щодо входження у Добросинську ОТГ. Подібні процедури у Добросинській, Лавриківській, Кунинській та Новокам’янській сільських радах відбулись раніше. А вже 5 листопада документи на створення Добросинської ОТГ повинні були бути передані у Львівську обласну державну адміністрацію для висновків.
Ініціатори створення Добросинської ОТГ переконують, що вона буде спроможною і перспективною.

– Бюджет Добросинської ОТГ, за попередніми підрахунками, може складати 52 млн. грн. доходів і 43 млн. грн. – видатків. Тобто, 9 млн. грн. залишається на розвиток, – зазначила голова Добросинської сільської ради Галина Гец.

У ініціативній групі щодо створення Добросинської ОТГ додали, що якщо їхні документи не погодять у Львівській ОДА, вони звертатимуться у відповідні державні органи і навіть самі поїдуть до Києва аби відстояти право на добровільне об’єднання.

Юрій Ничкало

Comments

comments