Рава-Руська стала партнером для ще одного польського міста

Рава-Руська та польське місто Білобжеги співпрацюватимуть у різних напрямках. Відповідну угоду підписали міський голова Микола Зінько та бурмістр Адам Болек під час відзначення Дня міста Рави-Руської 15 вересня.

Про це йдеться у №19 (131) газети “Прикордоння”.

Білобжеги – місто у центральні Польщі, адміністративний центр однойменного повіту Мазовецького воєводства. Населення міста складає 7 тис. 263 особи, площа – 7,51 кв. км.

Разом із бурмістром Білобжегів на підписання угоди з Равою-Руською приїхав Рафал Райковський – віце-маршал Мазовецького воєводства, Анджей Озємбло – директор місцевого бюро праці.

Угода передбачає взаємний обмін у туристичному, господарському, промисловому, економічному, культурному напрямках, а також урядуванні. У межах підписаної угоди також передбачено обмін досвідом між інституціями обох міст, співпраця між закладами культури, освіти і спорту, обмін між школами й іншими закладами, економічні, торгові контакти між обома міста.

– Я радий, що нас запросили до співпраці з Равою-Руською. Це відкриє нам нові можливості для обміну досвідом між нашими адміністраціями, але насамперед між школами, громадським центром, спортсменами та підприємцями. Крім того, ми тут зустрілися з великою сердечністю та безліччю поляків, які тут живуть, – розповів Адам Болек.

Обидві сторони погодилися, що співпраця між містами буде позитивно впливати на розвиток місцевих громад Білобжегі та Рави-Руської.

Адам Болек запропонував Миколі Зіньку відвідати Білобжегі для з’ясування основ взаємної співпраці та підготувати деталі діяльності партнера на наступний рік.

Нагадаємо, у Рави-Руської раніше були підписані схожі угоди з іншими польськими містами – Томашовим-Любельським, Любичою-Крулєвською, Сусцєм та Телятином.

 

Comments

comments