«Скринька добра» у Жовкві допомагає соціально незахищеним

У Жовкві представники місцевої громади ініціювали благодійну акцію «Скринька добра». За її допомогою збирають пожертви, які згодом спрямовують на закупівлю необхідного для соціально незахищених мешканців району.

Про це йдеться у №18 (130) газети “Прикордоння”.

– Ініціатива виникла серед людей різного віку, соціального та матеріального статусу, – розповіла одна з організаторів акції Марія Деревінська. – Ми створили групу у додатку Viber і ді-лились своїми ідеями. Суми, яку необхідно жертвувати, не встановлювали. Для себе вирішили, що одноразово відмовляємось від кави і робимо добру справу.

«Скриньку добра» встановили у жовківській кав’ярні Castle Coffe. Туди будь-хто може вки-нути будь-яку суму грошей, за які наприкінці місяця купують необхідні речі для тих, хто цього потребує.

Акція «Скринька добра» почала діяти у Жовкві у липні. Нараз відбулось дві такі акції. Спершу було зібрано 850 грн., за які для районного товариства інвалідів було придбано новий електричний чайник і частування.

У другій акції зібрали 6 тис. грн. За ці кошти було придбано набори з канцтоварами для дітей, які опинились у різних кризових ситуаціях.

– Також нам запропонував ще один магазин у Куликові і ще одна стоматологія у Жовкві встановити аналогічні «Скриньки добра» у них, – додала Марія Деревінська.

Comments

comments