Лісівники та школярі започаткували унікальну акцію

Державне підприємство «Рава-Руське лісове господарство» спільно зі школами започаткували акцію з висадки дерев.

Про це йдеться у №17 (129) газети “Прикордоння”.

Першочерговою задумкою акції було те, аби першокласники посадили свої дерева, кожен з них протягом років навчання у школі доглядав за ними, спостерігав, як вони ростимуть і як через багато років виростуть.

– Акція спершу повинна була називатись «Перше дерево для першокласника». Однак до нас почали звертатись багато батьків старшокласників, особливо учнів 9-х та 11-х класів, які хотіли також взяти участь у акції, – розповіли у прес-службі Рава-Руського лісгоспу.

На Жовківщині наразі участь у акції взяли учні Великогрибовицької та Лавриківської шкіл. Загалом же акція проходить у районах, які охоплюватиме «Рава-Руське лісове господарство» – окрім Жовківського, також у Яворівському, Сокальському та Городоцькому.

– Школярам ми допомагаємо садити дерева, розповідаємо як за ними доглядати. На кожен саджанець повісили іменні бірки з ім’ям учнів – через роки вони легко зможуть їх розпізнати, – додали ліснівники.

У Великогрибовицькій школі висадили 30 дерев, а у Лавриківській – 20. Учні садили лісові культури – сосну звичайну та ялину європейську.

Як зазначили у Рава-Руському лісгоспі, таку акцію у найближчий час заплановано провести, зокрема, у школах Річок та Рави-Руської. Вона триватиме впродовж вересня та жовтня.

 

Comments

comments