Жовква – найбільш інвестиційно привабливе місто на Львівщині

Жовква потрапила у «Всеукраїнський рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку громад». Його уклав фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу», – йдеться у №17 (129) газети “Прикордоння”

Жовква увійшла у перелік 200 малих та середніх громад України громад, населення яких складає до 100 тис. мешканців, станом на 1 липня опинившись на 20 місці. Серед таких міст Львівської області Жовква опинилась на найвищому місці, значно випередивши Самбір, Дрогобич, Трускавець, Моршин та інші міста.

Рейтинг враховує 33 показники і відображає інвестиційну привабливість громад. При складанні рейтингу врахували дані про діяльність 1 тис. 92 громад з усіх областей України. Такими були, зокрема, наявність укладених угод про співпрацю з іншими громадами, приєднання до ініціативи ЄС «Угода мерів», участь громади в міжнародних проектах технічної та фінансової підтримки; залучення міжнародних запозичень; плановий загальний рівень доходів бюджету, бюджет розвитку 2019, громадський бюджет, наявність програми «Відкрите місто» та ін.

 

Comments

comments