У Жовкві проклали тротуарів на майже 3 мільйона гривень

Це літо стало доволі урожайним для інфраструктури Жовкви. В останні місяці тут було проведено чимало робіт у різних напрямках, які значно змінили вулиці міста.

Про це йдеться у №16 (128) газети “Прикордоння”.

Роботи у Жовкві охополи і сферу водопостачання та водовідведення, і тротуари та дороги, і благоустрій.

– Раніше на багатьох вулицях потрібно було прокласти або замінити комунікації. Тому сенсу класти там асфальт чи ремонтувати тротуари, враховуючи що ми планували замінювати там різні мережі, не було, – пояснив міський голова Жовкви Петро Вихопень.

Так, на семи вулицях Жовкви цього року облаштували тротуари на загальну суму 2 млн. 925 тис. грн. Гроші на це виділили з міського бюджету. Загалом проклали 2 тис. 528 метрів квадратних хідників на вул. Лісній, Гасина, Рутковича, Срібній, Воїнів УПА, Ярослава Мудрого. На останній проклали тротуар, оскільки існувала небезпека наїзду автомобіля для пішоходів.

Також розпочато роботи з реконструкції Призамкового парку.

– Ми дали час підряднику виконати роботи до Дня Незалежності. Якщо цього не буде зроблено, то ми розірвемо договір і шукатимемо нового виконавця, – пояснив Петро Вихопень. (матеріал було опубліковано 1 серпня, – Авт.).

На вул. Симона Петлюра – Святої Трійці з виходом на вул. Львівську облаштовано міжквартальний проїзд.

– Кілька років тому, у рамках одного з європейських проектів, тут було замінено теплотрасу. Через це асфальтне покриття тоді довелось зруйнувати і це спричинило чималі незручності у мешканців будинків, які розташовуються поруч. Ми пообіцяли, що дорожнє покриття відновимо, тому врешті це зробили, – пояснив мер Жовкви.

На вул. Рутковича триває ремонт даху чотирьохквартирного комунального житлового будинку.

– Цей будинок стане останнім, який буде відремонтовано за кошти виключно міського бюджету. У майбутньому подібні роботи виконуватимуть лише через організації співвласників багатоквартирних будинків, до створення яких ми закликаємо жовківчан.

На вул. Пилипа Орлика тривають роботи з облаштування фекальної каналізації протяжністю 158 метрів погонних на суму 200 тис. грн.

На вул. Шашкевича прокладено водогін. Раніше подібні роботи були зроблені на вул. Стуса, Роксолани, Грінченка, Гасина, Шашкевича. Також по вул. Святої Трійці, 3Б було замінено каналізаційний колектор.

– Ці роботи виконує наше комунальне підприємство «Жовквкваводоканал» – у них на це є відповідна ліцензія, – зазначили у Жовківській міській раді.

Загалом, на роботи з прокладення водогонів цього року передбачено близько 800 тис. грн. З них вже використано 557 тис. грн. і на ці кошти прокладено майже 2 тис. метрів погонних водопроводу. Ще 175 метрів погонних заплановано прокласти до кінця цього року.

Крім того, півмільйона гривень передбачено на каналізуванню вулиці Січових Стрільців. Роботи тут повинні розпочатись у серпні.

– Маємо передбачені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для каналізування вул. Львівської, Симона Петлюри, Короленка, Незалежності, – додав Петро Вихопень.

Comments

comments