Підприємство депутата виграло тендерів на майже 350 мільйонів

Приватне підприємство «Рома» депутата Львівської обласної ради ради від Жовківського району, равчанина Романа Демчини потрапило у перелік компаній, які на Львівщині виграли тендерів на найбільшу суму. Відповідне дослідження, зокрема, провели Інтернет-видання Zaxid.net та Центр громадського моніторингу та досліджень.

Так, у 2018 році на Львівщині провели закупівель майже на 70 млрд грн. Більша частина цієї суми, як зазначили дослідники, стосується неконкурентних способів закупівлі – переговорної процедури або допорогових закупівель, де, з огляду на невеликі суми, проведення конкурентних торгів не є обов’язковим. Конкурентні закупівлі проводилися менш, як у третині випадків, але саме ці закупівлі є дорожчими.
Журналісти та громадські діячі проаналізували проведені у 2018 році тендери у Львівській області і вибрали з понад 7 тис. компаній тих, хто найчастіше перемагав на них, хто отримув найбільші замовлення та тих, кого просто частіше за інших обиралина неконкурентних закупівлях.

Так, у п’ятірку лідерів за отриманими сумами і вдалося потрапити компанії депутата Львівської облради Романа Демчини ПП «Рома». За інформацією, яка міститься у аналізі, ПП «Рома» взяло участь у 56 тендерах, з яких перемогло у 19. Сума виграних пропозицій склала 342 млн. 410 тис. 928 грн.

Нагадаємо, профілем підприємства є виготовлення виробів з бетону для будівництва, але разом з тим ПП «Рома» відоме ремонтом та утриманням доріг. За інформацією сайту «Наші гроші», серед них, зокрема, ділянки на дорогах Тернопіль – Львів – Рава-Руська, Львів – Краковець, Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, Рава-Руська – Яворів – Судова Вишня, Львів – Радехів – Луцьк, транспортна розв’язка автодороги Львів – Краковець, під’їзд до Львова від автодороги Київ – Чоп.

Андрій Бучко

Comments

comments