Через власну неорганізованість та забудькуватість депутат отримав штраф

Жовківський районний суд оштрафував депутата Жовківської районної ради через несвоєчасне подання електронної декларації. Про це йдеться у №1 (113) газети “Прикордоння” з посилання на постанову суду від 1 серпня минулого року.

Так, депутат порушив антикорупційне законодавство, несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію про доходи за 2017 рік.

У суді депутат визнав свою вину. Він пояснив, що не зміг знайти електронний цифровий ключ, а згодом – і не зміг згадати пароль для входу у свою електронну декларацію. Тому подав декларацію лише тоді, коли повторно отримав електронного ключа, – у той же день, 3 квітня.

Зазначимо, відповідно до Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №3 від 10.06.2016 року, зареєстроване в Міністерстві юстиції України від 15.07.2016 за №959/29089, щорічна декларація суб’єкта декларування подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Депутат визнав, що проявив недбалість до подання декларації, оскільки завчасно не вживав заходів для виконання свого обов’язку. Він у правопорушенні щиро розкаявся і просив не накладати на нього суворого стягнення.

Як йдеться у постанові суду, депутата неодноразово викликали у судові засідання, але в жодне з таких він не з’явився і не повідоми про причини неявки. Крім того, депутат неодноразово піддавали приводам у судові засідання з боку працівників поліції, але вони не були виконані.

Суд дійшов до висновку, що поважних причин щодо несвоєчасного подання декларації у депутат Жовківської районної ради не було.

Суддя постановив визнати депутат Жовківської районної ради винним у вчиненні правопорушення і оштрафував на п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто – 850 гривень. Крім того, з нього було стягнуто судовий збір у розмірі 352 грн. 40 коп.

Депутатом Жовківської районної ради, якого суд оштрафував, ймовірно, є Дмитро Лещишин. У Єдиному державному реєстрі декларацій саме він, як депутат і підприємець, подав декларацію 3 квітня 2018 року. До речі, декларацію за 2016 рік він також подав невчасно – 5 квітня 2017 року.

Comments

comments