На Жовківщині спеціально вирощені живі ялинки можна легально придбати у лісгоспі

У Жовківському районі легально придбати живу новорічну ялинку можна у ДП “Жовківський лісгосп”.

Про це повідомили у прес-службі підприємтсва.

У Жовківському лісгоспі, як і у інших державних лісогосподарських підприємствах, ялинки заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища та не завдаючи шкоди для лісу!,

– Цього року у нашому лісгоспі можна буде придбати ялинку в горщику. Після свят буде чудова можливість висадити її у себе біля будинку чи на дачі, – розповіли у лісгоспі.

Лісівники закликають при купівлі «зелених красунь» звертати увагу  на наявність на них електронних бірок або самоклейної етикетки з нанесеним штрих-кодом.

– Якщо ялинка без такої бирки, то, значить, була зрубана і продається незаконно, – розповіли у Жовківському лісгоспі.

З початком передноворічних приготувань у працівників лісової охорони Жовківського лісгоспу настає нелегкий період – вони проводитимуть спільні рейди, з працівниками поліції та екоінспекції, у місцях продажу ялинок з метою виявлення незаконно зрубаних новорічних дерев. Окрім цього посилюється робота рейдових бригад по охороні шпилькових насаджень від можливих випадків самовільних рубок.

Сума відшкодування за незаконно зрубану новорічну ялинку залежить від діаметра зрубаного дерева і становить мінімум 453 грн. Також у разі виявлення, порушник додатково повинен заплатити адміністративний штраф від 85 грн.

– Наше підприємство реалізовує новорічні деревця за ціною 78 – 204 грн., висотою 1-4 м. Продаж новорічних ялинок буде проводитись за адресами: м. Жовква, вул. Лісна 3, ( контора лісгоспу), контори лісництв, «Лісовичок» (торгівельний павільйон) – с. В’язова.

Comments

comments