Замість занедбаного медсанбату у Раві буде сучасний житловий комплекс

У Раві-Руській вже зовсім скоро з’явиться другий за останні майже 20 років багатоквартирний житловий будинок. Вже наприкінці 2019 року у центральній частині міста здадуть в експлуатацію житловий комплекс «Австрійська садиба», який розташовується по вул. Ярослава Мудрого – у будівлі колишнього медсанбату.

100-річна будівля у квітні цього року отримала нового власника. Ним став житлово-будівельний кооператив «Австрійська садиба». Попередній власник мав намір перетворити колишній медсанбат у 5-поверховий житловий багатоквартирний будинок, однак реалізувати задум не зміг. Нові ж власники вирішили будівлю, яка, до слова, є ще й пам’яткою архітектури, реставрувати, але залишити кількість поверхів такою, якою є – 3, не враховуючи цокольний. У них передбачено 38 одно-, дво- та трикімнатних квартир та ще 8 комерційних приміщень. Так, колишній медсанбат перетвориться на житловий комплекс «Австрійська садиба». Генпідрядник має досвід виконання робіт понад 20 років.

Роботи із реставрації будівлі киплять вже кілька місяців. Тут здерли стару штукатурку, плитку, усунули непотрібні стіни, повністю підготували приміщення для проведення будівельних робіт.

Після реставрації і здачі будинку у експлуатацію, яка відбудеться восени наступного року, власники квартир отримають великі, просторі, світлі та зручні квартири у житловому комплексі, який має дуже вигідне розташування: поруч – школа, будинок творчості, стадіон з тренажерами, два парки, пішохідна зона з дитячим майданчиком, поліклініка, не більше семи хвилин ходьби до центру міста. Вартість такої квартири також недорога – від 11 до 13 тис. грн. за кв. метр.

– До 20 грудня цього року ми пропонуємо знижки у розмірі 15% на всі вільні квартири. Крім того, для учасників АТО маємо спеціальні ще більш вигідні пропозиції – як по першому внеску, так і по ціні і розтермінуванні, – зазначили представники забудовника.

До слова, ЖК “Австрійська садиба» стане найбільшим багатоквартирним будинок у Раві-Руській за останні 20 років.

Comments

comments