У школі-інтернаті вшанували пам’ять Героя

У Рава-Руській школі-інтернаті відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Василеві Богушу.

Про це йдеться у №18 (108) газети “Прикордоння”.

Вшанування пам’яті захисника України, випускника школи-інтернату, відбулось 11 жовтня. Біля входу у навчальний корпус встановили меморіальну дошку із зображенням Василя Богуша та роками його життя.
Участь у церемонії відкриття пам’ятної таблиці взяли учні та вчителі школи, представники міської та районної влади, родичі Героя. Ансамбль «Елегія» виконав патріотичні-скорботні пісня – «Над землею тумани», «Мідний хрестик», «Плакала калина».

Меморіальну дошку виготовили та встановили за кошти волонтерів. Її відкрили міський голова Рави-Руської Микола Зінько та заступник голови Жовківської районної державної адміністрації Юрій Дубневич, освятив отець Михайло Гнідець.

– Ця меморіальна дошка завжди повинна нагадувати про ваш обов’язок – бути чемним, добре навчатися, бути слухняним для ваших батьків, – звернувся до учнів школи-інтернату о.Михайло.

– Нехай приклад жертовності Василя завжди нагадує вам про те, щоби у скрутну хвилину ви могли подавати руку одне одному і стати на захист своєї Батьківщини, – побажав директор школи-інтернату Андрій Солтис.

Міський голова Рави-Руської Микола Зінько зазначив, що Василь Богуш пішов воювати за те, щоб ми могли стояти у вишиванках, спілкуватись українською мовою, щоби могли стояти тут, а не сидіти у підвалах. Завдяки таким як він ми маємо мир і добробут.

Вихователь Віра Предзимірська та класний керівник Марія Важоха поділились спогадами про Василя Богуша, коли той навчався у школі-інтернаті.

– Він був товариським, веселим хлопцем, брав участь у загальношкільних заходах, любив майструвати на уроках трудового навчання, захищав честь школи у різноманітних спортивних змаганнях, – пригадали педагоги.

– Василь Богуш у пам’яті назавжди залишиться учнем, який заходить у школу безтурботним та радісним, – зазначила волонтер та депутат Рава-Руської міської ради Ірина Була.

Вшанування пам’яті Василя Богуша завершилось конкурсом стройової пісні серед учнів та вихованців школи-інтернату.

Нагадаємо, Василь Богуш народився 9 лютого 1992 року у Потеличі у багатодітній сім’ї. Коли він був 2-річною дитиною, помер його батько, а у 15 – мати. Так він пішов навчатися у Рава-Руську школу-інтернат, яку закінчив у 2010 році. Після закінчення школи Василя призвали до Збройних Сил України для проходження строкової військової служби. Після повернення додому, незабаром, отримав повістку і пішов воювати на Схід разом із своїм молодшим братом. На очах останнього він і загинув 22 листопада 2015 року у Донецькій області.

 

Comments

comments