Гійченці не дозволили збудувати свинокомплекс

У Гійчі місцева громада не захотіла, аби на території сільської ради збудували комплекс з розведення свиней.

Про це йдеться у №18 (108) газети “Прикордоння”.

Так, 11 жовтня відбулось громадське обговорення щодо можливого виділення земельної ділянки та спорудження на ній свиноферми.

– Попередньо до нас звернулись підприємці, які володіють свинокомплексом на території колишнього Рава-Руського комбікормового заводу. Нашу сільську раду вони розглядали як можливість для майбутнього розширення своєї діяльності, – розповів сільський голова Гійча Іван Івануса.

За словами голови, жодних рішень щодо розміщення свинокомплексу на території Гійченської сільради, місцева влада не надавала.

– Ми домовились, що першочергово проведемо збори громадян, на яких обговоримо це питання, – додав Іван Івануса.

На громадських зборах абсолютна більшість мешканців села висловились проти розміщення свинокомплексу на території сільської ради. Вони бояться, що його діяльність може створювати незручності для них, зокрема, виникатиме сморід.

Земельну ділянку хотіли виділити за межами Гійча, біля карівських лісів. Її площа могла скласти близько 7 гектарів, а бюджет сільської ради міг би отримувати кілька десятків тисяч гривень доходу від лише сплати орендної плати за землю, не враховуючи податків на діяльність.

– Добре, що представники громади висловили свою думку. Ми продовжуватимемо пошуки інвесторів, які були б зацікавлені розмістити у нас якесь виробництво. Але і надалі з приводу будь-яких рішень радитимемось із мешканцями села, – додав сільський голова.

Фото для ілюстрації http://hubs.ua/

Comments

comments