Нові заклади у Жовкві та Раві отримали перших керівників

У Жовківському районі обрали двох керівників інклюзивно-ресурних центрів.

Про це йдеться у №18 (108) газети “Прикордоння”.

Інклюзивно-ресурсні центри створені функціонуватимуть у Жовкві та Раві-Руській. Це – установи, які утворюються з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

У Жовкві ІРЦ створений на базі колишньої військової частини, а у Раві-Руській – школи-інтернату.
За результатами двох етапів конкурсного відбору керівником ІРЦ у Жовкві стала Галина Кузь (на фото – друга праворуч). Окрім неї, на посаду директора претендували ще троє кандидатів.

Галина Кузь – жовківчанка. У 1980 році вона закінчила Дрогобицький державний педагогічний інститут за спеціальністю «математика» і здобула кваліфікацію вчителя математики. Окрім того, у 2000 році вона закінчила Кам’янець-Подільський державний педагогічний університет за спеціальністю «Дефектологія, олігофренопедагогіка, логопедія» та здобула кваліфікацію вчителя допоміжної школи, логопеда. У 2006 році пройшла навчання у спеціальному закладі для дітей і молоді з вадами зору у польському Бигощі, а у 2007 році – стажування в Перкінс-інституті Бостона (США). У 2017 році Галина Кузь пройшла курси підвищення кваліфікації інклюзивно-ресурсних центрів.

Трудовий стаж Галини Кузь включає 20 років роботи у Жовківській спецшколі-інтернаті для дітей з порушенням слуху, 3 роки – у навчально-реабілітаційному центрі «Левеня», 7 років – у Жовківському логопункті, 3 роки – завідувача Жовківськогої районної психолого-медико-педагогічної консультації.

Керівником ІРЦ у Раві-Руській стала Ольга Періг зі Забір’я, яка проживає у Раві-Руській (на фото – крайня праворуч). У 2012 році вона здобула спеціальність «Соціальний педагог, практичний психолог» у Педагогічному коледжі Львівського національного університету ім. Івана Франка, у 2013 році здобула спеціальність «Викладач соціально-педагогічних дисциплін, соціальний педагог» Дрогобицького державного університету імені Івана Франка, а у 2017 році закінчила Херсонський державний університет, у якому здобула спеціальність «Спеціальна освіта».

З 2013 року Ольга Періг працює на посаді практичного психолога Рава-Руської школи-інтернату.

Фото Жовківської РДА

Comments

comments